Polonia era văzută favorită înainte de meciul cu Slovacia, deși venea după o singură victorie în ultimele 7 partide.
Naționala condusă din teren de Lewandowski se află la a patra prezență la un Campionat European, în timp ce pentru Slovacia este doar al doilea european la care participă.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Meciul dintre Polonia și Slovacia a fost și debutul brigăzii românești la acest Campionat European. Partida a fost condusă la centru de Ovidiu Hațegan, ajutat de la margine de Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac, iar cel de-al patrulea arbitru a fost Istavan Kovacs.

Lewandowski, fără realizări

Așteptând foarte multe din partea starului Lewandowski, Polonia a fost suprinsă de replica Slovaciei încă din startul meciului. Chiar dacă a controlat începutul partidei, Polonia nu a avut mari ocazii.
În minutul 18, portarul lui Juventus are ghinion după ce mingea îl lovește în spate la șutul lui Mak și Slovacia deschidea scorul.
Szczesny e primul portar care își dă autogul la un campionat european.
Imediat după pauză, Linetty a egalat pentru polonezi, care se gândeau din nou la victorie. Dar, în minutul 62, Ovidiu Hațegan dictează prima eliminare de la acest turneu.
Krychowiak vede al doilea cartonaș galben și Polonia a rămas în 10 cu jumătate de oră înainte de final.
La 7 minute după ce a rămas în 10 oameni, Polonia s-a văzut din nou condusă. Fotbalistul Interului, Milan Skriniar a șutat fără speranțe pentru Szczesny.
În minutul 90, fundașul polonez Jan Bednarek a avut o ocazie imensă, dar șutul său a ratat de puțin poarta Slovaciei, la o fază la care Dubravka era doar spectator.
Polonia nu a reușit egalarea și a pierdut prima partidă de la Euro 2020.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11