Articol scris de Ștefan Toma
7 goluri în 4 meciuri a încasat Portugalia la EURO 2020, pe când la EURO 2016 au încasat numai 5 goluri în 7 meciuri, unul singur în faza eliminatorie.
La EURO 2016, Portugalia a fost mai pragmatică, a știut să sufere mai mult și a lovit atunci când a trebuit. În 2016, era cotată ca principală favorită în grupa ei, unde a întâlnit Islanda, Austria și Ungaria, dar a reușit numai 3 egaluri și a terminat grupa pe locul 3 cu un golaveraj de 4-4, regula celor mai bune 4 echipe de pe locul 3 fiind cea care i-a calificat pe lusitani. Însă totul s-a schimbat în faza eliminatorie, unde, după ce în ultimul meci din grupă încasase 3 goluri de la Ungaria, Portugalia a mai încasat un singur gol, în sferturi.
Premier League
Jurgen Klopp vrea să dea lovitura vara viitoare! Ce super fotbalist își dorește la Liverpool
ACUM 10 ORE
Interesant este că acel gol, primit în sferturi de la Robert Lewandowski, a fost cel mai rapid gol al turneului. În restul jocurilor, împotriva Croației (optimi), Țării Galilor (semifinale) și Franței (finala), Portugalia a păstrat poarta lui Rui Patricio intactă. Dintre cele 4 meciuri eliminatori, Portugalia a reușit să câștige unul singur înainte de prelungiri, semifinala cu Țara Galilor.

Portugalia, varianta "Euro 2020"

EURO 2020 a început bine pentru campioana europeană, cu victoria împotriva Ungariei cu 3-0; de această dată, Portugalia a reușit să nu primească niciun gol de la echipa întâlnită și la EURO 2016, însă toate cele 3 goluri înscrise au fost marcate târziu, după minutul 84. Al doilea joc a demonstrat că Portugalia nu este total concentrată la acest turneu, atunci când la scorul de 1-0 pentru ei au început să își piardă din focusare. Să faci asta împotriva nemților e sinucidere, iar scorul final a fost un dezastru: 4-2 pentru Germania. Acest meci a marcat un record negativ: cele mai multe goluri primite de lusitani, într-un meci la un Campionat European. Meciurile finale ale "grupei morții" ar fi putut aduce o surpriză - eliminarea campioanei europene încă din faza grupelor. La un moment dat, Portugalia a fost pe locul 4 al grupei pentru 13 minute. Totuși, în final, formația lui Santos s-a calificat din nou de pe locul 3 și a profitat de regula celor mai bune 4 echipe de pe locul 3.
Aseară, Portugalia a întâlnit o națională a Belgiei, pe care ar fi putut să o întâlnească și în seminifalele din 2016, dacă belgienii nu ar fi pierdut surprinzător meciul din sferturi cu Țara Galilor. Belgia a dat dovadă că a învățat din greșelile de la turneul din 2016 și a reușit să închidă poarta în fața Portugaliei. Diferența a fost făcută în minutul 42, de șutul puternic de la distanță a lui Thorgan Hazard. Chiar dacă portughezii au încercat să revină în joc în repriza secundă și au atacat neîncetat poarta belgienilor, din păcate campioana europeană nu a reușit egalarea și astfel s-a încheiat încercarea lusitanilor de a-și apăra titlul.
Dacă în 2016 Portugalia încheia turneul cu 2 principali marcatori - Nani și Ronaldo au reușit fiecare câte 3 goluri -, anul acesta portughezii s-au bazat exclusiv pe Ronaldo, care în prezent este golgheterul turneului, cu 5 reușite.
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
IERI LA 08:58
Fotbal
Nagelsmann nu a avut milă de fosta echipă! Bayern a defilat pe terenul lui Leipzig
11/09/2021 LA 18:34