Portugalia venea la acest turneu ca una dintre marile favorite ale competiției. Fiind vorba de campioana en-titre, care are o linie ofensivă formată din jucători precum Cristiano Ronaldo, Diogo Jota sau Bernardo Silva, așteptările nu aveau cum să fie ridicate.
De cealaltă parte, ungurii se bazau pe atmosfera incendiară de la Budapesta pentru a-i împinge de la spate la unul dintre cele mai importante meciuri din istoria recentă a naționalei maghiare.
Cu un stadion plin și suporteri zgomotoși, portughezii au preluat controlul încă din primul minut și au dictat ritmul partidei. Posesia a fost clar în favoarea ”oaspeților”, însă faptul că Ronaldo a avut constant doi, trei adversari în jurul său a contat enorm. Cu toate acestea, nimic nu putea să îl oprească pe Cristiano din a avea o nouă seară magică.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Portugalia, debut cu victorie la Euro 2020

Portughezii au încercat din răsputeri să găsească culoare către poarta adversă, dar nici pasele greșite, nici faulturile inutile nu i-au ajutat, într-o primă repriză cu mult sub așteptări.
Cea mai mare ocazie a meciului a venit chiar înainte de pauză atunci când Cristiano Ronaldo a ratat singur cu portarul din șase metri trimițând mingea peste poartă.
Cu toate acestea, deși partida a curs în aceeași direcție și în repriza a doua, ungurii au fost cei care au marcat primii. A fost însă un offside clar iar acest moment avea să fie decisiv. Pentru că la scurt timp, portughezii au marcat unul dintre cele mai norocoase goluri atunci când șutul lui Rapha Guerreiro a ajuns în poartă după două devieri, în minutul 84.
Doar două minute mai târziu, o intervenție complet inutilă a lui Willy Orban a stabilit soarta partidei: penalty pentru Portugalia transformat fără emoții de - cine altcineva - Cristiano Ronaldo. În cele din urmă, tot Ronaldo, devenit acum cel mai bun marcator din istoria Euro, a stabilit scorul final: 3-0.
Ronaldo, huiduit constant de suporteri și marcat aproape de cel puțin doi oameni pe tot parcursul meciului, a scris din nou istorie.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11