În fața a peste 25.000 de spectatori în tribunele Arenei Naționale, naționala Elveției s-a calificat în sferturi la EURO 2020, după ce a învins în optimi reprezentativa Franței. Calificarea s-a decis la lovituri de departajare, Mbappe ratând penalty-ul decisiv.

Mbappe: "Felicit Elveția pentru cum a luptat"

Astfel, după ce campioana europeană, Portugalia, a părăsit competiția, a venit rândul ca și finalista de acum 5 ani - campioana mondială, Franța - să plece acasă. Așteptările au fost mari de la Mbappe, văzut unul dintre cei mai buni jucători din lume. Vârful lui PSG nu doar că nu a reușit să marcheze la acest turneu final, dar aseară a fost eroul negativ pentru "cocoși".
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
"E foarte dificil să întorc pagina. Supărarea e imensă după această eliminare, nu am reușit să ne atingem obiectivul. Îmi pare rău pentru penaltyul ratat. Am încercat să îmi ajut echipa, dar am dat greș. Îmi va fi greu să dorm, dar din păcate acestea sunt riscurile unui sport pe care îl iubesc atât de mult. Știu că fanii sunt dezamăgiți, dar vreau să le mulțumesc pentru suport și pentru faptul că au crezut în noi, așa cum o fac întotdeauna. Cel mai important lucru acum e să mă întorc mai puternic pentru provocările care mă așteaptă. Vreau să felicit Elveția pentru modul în care a luptat și să îi urez succes pe mai departe", a spus Mbappe la final, potrivit getfootbalnewsfrance.com.
În sferturile de finală, Elveția va întâlni Spania, în timp ce în celălalt sfert de pe jumătatea superioară Italia va da piept cu Belgia.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11