Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme la naționala Franței, înainte de Euro. Mbappe și Giroud, relație tensionată

Cristian Mihală

Publicat 10/06/2021 la 09:00 GMT+3

Naționala Franței nu are parte de climatul pe care și l-ar fi dorit înainte de Euro 2020. Kylian Mbappe a vrut să organizeze o conferință de presă în care să îi răspundă lui Olivier Giroud, după ce acesta a lăsat de înțeles că nu îi pasează.

Giroud_Mbappé_Griezmann.jpg

Credit imagine: Eurosport

Prezența lui Benzema în lotul Franței pentru turneul final naște polemici, chiar dacă de această dată vârful lui Real Madrid e indirect implicat în conflcitul mocnit în sânul naționalei.
Mbappe și Benzema au o relație excelentă și se înțeleg perfect pe teren, starul lui PSG fiind extrem de altruist și dorind să îl ajute mereu pe coechipier, fiind convins de calitățile acestuia. În schimb, nu de aceeași încredere din partea lui Mbappe se bucură Olivier Giroud.
Marți seară, în amicalul cu Bulgaria, vârful lui Chelsea a fost trimit în teren în locul lui Benzema, la finalul primei reprize, după ce atacantul lui Real s-a accidentat. Giroud a reușit două goluri, însă a fost ocolit sistematic de pasele lui Mbappe. La final, fostul vârf de la Arsenal a ținut să îi plătească polițe lui Kylian, iar lucrurile au fost la un pas să degenereze. "Am fost puțin supărat pentru că s-a întâmplat de multe ori să fiu liber și mingile nu au apărut. Nu spun că fac întotdeauna cele mai bune demarcări, dar caut să ofer soluții celor din atac", a spus Giroud după victoria Franței cu Bulgaria, scor 3-0.
Mbappe s-a simțit direct vizat și extrem de deranjat de cuvintele coechipierului său și a fost atât de furios încât a făcut demersurile pentru a organiza o conferință de presă în care să îi răspundă colegului din atac, anunță L'Equipe.

Deschamps a stins pentru moment conflictul Mbappe-Giroud

Imediat, spiritele s-au inflamat în presa franceză, iar selecționerul Didier Deschamps a fost întrebat chiar în conferința de presă despre declarațiile date de vârful lui Chelsea.
"Nu e o stigmatizare a lui Mbappe sau o referire la cineva anume. De multe ori se întâmplă ca atacanții să nu fie mulțumiți când nu primesc mingea", a încercat Deschamps să calmeze spiritele.
În cele din urmă, tot selecționerul Franței a fost cel care l-a calmat pe Mbappe, explicându-i că ultimul lucru de care are nevoie campioana mondială e un conflict intern. Deschamps i-a transmis starului lui PSG că singurul lucru care contează și la care trebuie să se concentreze e confruntarea cu Germania, din debutul Euro 2020.
Franța e în "grupa morții" la turneul final, alături de Germania, Portugalia și Ungaria.
Lotul Franței pentru Euro 2020
  • Portari: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Lille), Steve Mandanda (Marseille)
  • Fundași: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Lyon), Lucas Hernandez (Bayern München), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Koundé (Sevilla), Benjamin Pavard (Bayern München), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma ( Chelsea), Clement Lenglet (Barcelona).
  • Mijlocași: N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Manchester Untied), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern München), Thomas Lemar (Atletico Madrid).
  • Atacanți: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembélé (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappé (PSG), Marcus Thuram (Borussia Monchengladbach), Ben Yedder (AS Monaco)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo