Articol scris de Răzvan Cîrceag
Englezii au fost învinși la loviturile de departjare, după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var. Dintre aceștia, Saka a fost cel care a ratat penalty-ul cu numărul 5, care a fost și decisiv.
După partidă, nemulțumiți de acest deznodământ, englezii au luat cu asalt conturile de pe rețelele de socializare a lui Rashford, Sancho și Saka. Împotriva cărora au postat o mulțime injurii, insulte și comentarii rasiste. Federația Engleză de Fotbal reacționat imediat și a condamnat în termeni duri gesturile britanicilor.
Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10
"FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri. Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil", a scris FA pe Twitter.
Poliţia britanică a afirmat că va investiga postările online și comentariile.

NERVOȘI, FANII ENGLEZI AU FĂCUT PRĂPĂD PE STRĂZILE DIN LONDRA

Violența nu a fost prezentă doar pe social media. La doar o oră după finalul tensionat al partidei cu Italia, fanii englezi au făcut prăpăd pe străzile din Londra. Englezii s-au luat la bătaie cu italienii și au vandalizat o pictură murală care-l onora pe fotbalistul englez Marcus Rashford. Furioși, englezii au pictat cu graffiti peste imaginea fotbalistului lui Manchester United.
Gareth Southgate a declarat după finală că responsabilitatea îi aparține în totalitate, iar că penalty-urile ratate de Rashford, Sancho și Saka ar trebui să-i fie atribuite lui deoarece el i-a nominalizat: "Suntem extrem de dezamăgiți. Jucătorii au dat tot ce au avut mai bun pe teren și au încercat să facă orice pentru victorie. Ei nu pot fi trași la răspundere, datorită lor am ajuns mai departe decât am fost într-un timp foarte îndelungat, dar este extrem de dezamăgitor că nu am putut câștiga.
Penalty-urile ratate sunt responsabilitatea mea. Nimeni nu e de capul lui aici. Faptul că s-au ratat trei lovituri de departajare este vina mea. Am fost foarte bine pregătiți, am început meciul foarte bine, dar băieții nu au reușit să transforme loviturile de la 11 metri în această seară. E o seară extrem de grea pentru noi, șansa de a câștiga trofee este rară, însă băieții ar trebui să fie mândri de ce au reușit la acest campionat. Sunt sigur că în câteva zile vom fi capabili să privim spre părțile pozitive", a spus Southgate imediat după finală.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56