Căpitanul echipei naționale a Olandei a reacționat în timpul unei conferințe de presă la adresa episoadelor de rasism care s-au petrecut în timpul partidelor de la Euro 2020. Georginio Wijnaldum le-a cerut celor de la UEFA să ia în considerare suspendarea meciurilor în care au loc acte de rasism.
"UEFA trebuie să fie acolo pentru a proteja jucătorii. Ar trebui să ia decizii în favoarea lor. Ei ar trebui să fie cei care să spună că un meci e suspendat. Nu am experimentat acest sentiment şi sper să nu o fac. Nu ştiu cum aş reacţiona. La început am crezut că nu o să mai vin pe teren, dar acum gândesc diferent. Toată lumea cred că este de acord că UEFA trebuie să protejeze jucătorii", a declarat Wijnaldum, potrivit publicației Marca.

Fanii maghiari i-au insultat pe Ronaldo și Mbappe

Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM 2 ORE
Reacția lui Wijnaldum are la bază câteva acuzații de rasism care au fost făcute la adresa suporterilor Ungariei. La primul meci din grupele Campionatului European, fanii maghiari au afișat un banner homofob și l-au jignit pe Cristiano Ronaldo, căruia i-au adresat insulte homofobe și i-au arătat semne obscene. Apoi, în timpul partidei cu Franța, ungurii au imitat strigăte de maimuță la adresa lui Kylian Mbappe, N'Golo Kante și Paul Pogba.
După acele incidente, UEFA a luat decizia de a deschide o procedură disciplinară împotriva Ungariei. Jurnaliștii spanioli au anunțat la începutul acestei săptămâni că forul european a desemnat un inspector de etică și disciplină care va investiga "potențialele incidente discriminatorii de pe Puskas Arena din Budapesta", de la partidele Ungariei cu Portugalia și Franța.

Programul optimilor Euro 2020

Sâmbătă, 26 iunie:
  • Țara Galilor - Danemarca (19:00, Johan Cruyff Arena, Amsterdam)
  • Italia - Austria (22:00, Wembley, Londra)
Duminica, 27 iunie:
  • Olanda - Cehia (19:00, Puskas Arena, Budapesta)
  • Belgia - Portugalia (22:00, La Cartuja Stadium, Sevilla)
Luni, 28 iunie:
  • Croația - Spania (19:00, Parken Stadium, Copenhaga)
  • Franța - Elveția (22:00, Arena Națională, București)
Marți, 29 iunie:
  • Anglia - Germania (19:00, Wembley, Londra)
  • Suedia - Ucraina (22:00, Hampden Park, Glasgow)
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 19 ORE
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28