Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania, a cincea echipă din sferturile Euro 2020 după un meci spectaculos cu Croația

Bianca Dumitru

Publicat 28/06/2021 la 21:33 GMT+3

Spania s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020 după ce a trecut cu scorul de 5-3 de Croația.

Torres celebrates Spain's third goal

Credit imagine: Getty Images

Spania este a cincea echipă calificată în sferturile de finală ale Euro 2020. Ibericii au eliminat-o din competiție pe Croația, după ce s-au impus cu 5-3 în partida disputată la Copenhaga, pe arena Parken.
Echipa lui Luis Enrique a dominat pe tot parcursul meciului, doar în primul sfert de oră având 3 ocazii importante de gol. În minutul 2, Spania a fost aproape de gol după o fază creată de Laporte și Gaya, dar Livakovic a prins mingea. După 11 minute, Sarabia a șutat de la marginea careului, dar balonul a ajuns în plasa laterală.
Koke a avut și el șansa de a deschide scorul, în minutul 16, după ce a primit o pasă perfectă în fața porții. Șutul său a fost, însă, blocat de goalkeeper-ul croaților.
După doar 4 minute, echipa lui Zlatko Dalic a intrat în avantaj pe tabelă după o gafă uriașă a ibericilor. Pedri, care a devenit cel mai tânăr titular de la Euro, a pasat înapoi spre Unai Simon, care a ratat preluarea, deviind balonul în poartă. Acesta a fost al 9-lea autogol marcat la această ediție a Campionatului European, de-a lungul întregii istorii a competiției fiind înscrise tot atâtea.
Avantajul croaților n-a rezistat nici măcar o repriză, în minutul 38 Sarabia restabilind egalitatea după ce a preluat o minge respinsă greșit, în față, de Livakovic după un șut al lui Gaya.
După pauză, Azpilicueta a dus-o pe Spania în avantaj, înscriind un gol cu capul după o pasă a lui Torres. În minutul 67, croații au avut o șansă importantă de a egala, prin Gvardiol, însă Unai Simon i-a blocat acestuia șutul la colțul scurt.
Ibericii au mărit diferența în minutul 77, prin Ferran Torres care a primit mingea după o diagonală perfectă a lui Pau Torres și a șutat de la marginea careului mic printre picioarele lui Livakovic.
În ultimele 10 minute, Croația a întors soarta partidei. Orsic a reușit să trimită mingea în poarta lui Unai Simon, în minutul 85, iar apoi în prelungiri Palisic a restabilit egalitatea după un gol înscris cu capul, trimițând meciul în prelungiri.

Croația cu ocaziile, Spania cu golurile în prelungiri

Echipa lui Zlatko Dalic a început în forță reprizele de prelungire, Orsic fiind protagonistul a două ocazii importante de gol la poarta lui Unai Simon. Spaniolii au fost, însă, cei care au reușit să înscrie. Morata, în minutul 100, și Oyarzabal, după alte 4 minute, amândoi după pasele lui Dani Olmo, l-au învins pe Livakovic, contribuind la calificarea ibericilor în faza următoare a competiției.
În sferturile de finală ale Euro 2020, Spania o va înfrunta pe 2 iulie, la Sankt Petersburg, pe învingătoarea din meciul programat de la ora 22:00, Franța - Elveția.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo