Anglia a pierdut ultimul act al Campionatului European, la penaltyuri, contra Italiei. Formația lui Southgate a dominat prima repriză, dar apoi a cedat inexplicabil inițiativa, selecționerul sperând că poate apăra acel avantaj minim. Squadra azzurra a revenit pe tabelă, a împins meciul la loviturile de departajare, unde s-a și impus.
Am avut parte de un Wembley în lacrimi și de o țară redusă la tăcere, după ce a crezut mai mult ca niciodată în sloganul "It's coming home". În plan fotbalistic, Germania e printre cele mai mari rivale ale Angliei, iar Lothar Matthaus, fost câștigător de "Balon de Aur" a ținut să pună "sare pe rănile" britanicilor.

Matthaus, neiertător cu Anglia, după Euro 2020

Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
Conform fostului mare jucător de la Bayern și Inter, "cei trei lei" au meritat cu vârf și îndesat "trauma" administrată de formația lui Mancini. Totul ca urmare a modului lipsit de fair-play în care s-au comportat fanii, dar și din cauza faptului că au ajuns în ultimul act ca urmare a unui penalty controversat.
"Fanii englezi au fluierat imnurile adversarelor, iar goalkeeperului Danemarcei, Kasper Schmeichel, i s-a pus un laser în ochi la penaltyul din semifinale. Penalty care a venit în urma unei simulări a lui Sterling, în careu. Puneți și rasismul îndreptat către propriii jucători, după finală (n.r. Saka, Rashford și Jadon Sancho, cei care au ratat loviturile de departajare, au fost ținta abuzurilor rasiste, în mediul online).. Dragi englezi, vorbim de un comportament pe care nu îl așteptam din partea voastră și pe care nu îl mai vrem repetat vreodată. Așa că, îmi pare rău pentru jucători, dar englezii merită această traumă, să piardă la penaltyuri finala", a declarat Matthaus în Bild.
Anglia rămâne fără vreun titlu european în palmares, după Euro 2020. Singurul trofeu major din istoria celor supranumiți "cei 3 lei" rămâne Mondialul din 1966, când Anglia a fost țară gazdă.
Premier League
După Jesus, un alt star de la City e pe picior de plecare! Arsenal și Tottenham se bat pentru el
12/05/2022 LA 18:08
Serie A
Un star din Premier League, în vizorul celor de la AC Milan! Transferul e greu de realizat
20/04/2022 LA 11:19