Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Un gigant a cucerit Europa!" Reacția presei internaționale după ce Italia a cucerit trofeul Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 12/07/2021 la 02:09 GMT+3

Italia a cucerit titlul de campioană europeană după ce a învins la penalty-uri Anglia. Presa din toată lumea a lăudat victoria echipei lui Roberto Mancini.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final

Credit imagine: Getty Images

Italia s-a impus după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala Euro 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei.
Presa din toată lumea a analizat meciul de pe Wembley. Jurnaliștii italieni au exultat după victorie, cei de la Gazzetta dello Sport notând în titlu: "Italia, te iubim la nebunie! Suntem campioni europeni".
Gazzetta dello Sport
La rândul lor, cei de la Corriere della Sera au titrat simplu: "Campionii Europei", atașând, însă, o fotografie sugestivă, cu căpitanul Bonucci zâmbindu-le celor mai importanți oameni din staff, Mancini și Vialli.
Corriere della Sera
În plus, jurnaliștii publicației Corriere dello Sport au notat că finala Euro 2020 a fost una extrem de emoționantă, selecționerul fiind în lacrimi după ultimul penalty executat pe Wembley.
Corriere dello Sport

Presa din Anglia, îndurerată

Englezii au pierdut în prima finală a unui Campionat European în care s-au calificat de-a lungul istoriei, iar presa și-a exprimat dezamăgirea după eșecul echipei lui Gareth Southgate. Cei de la BBC au scris că britanicii au inimile frânte după penalty-uri în condițiile în care Italia câștigă trofeul.
BBC
Cei de la Sky Sports au fost obiectivi și au notat că "Italia a bătut Anglia la penalty-uri pentru a câștiga Euro 2020", folosindu-se, însă, de o imagine care exprimă deznădejdea.
Sky Sports
Jurnaliștii de la Mirror au tratat cel mai subiectiv eșecul englezilor. "VIS SPULBERAT: Agonie după ce Anglia pierde cu 4-2 după penalty-uri într-o finală tensionată la Euro 2020" a fost titlul britanicilor, care au atașat un colaj de fotografii atât cu fotbaliștii, cât și cu suporterii echipei lui Southgate.
Mirror

Reacții din Spania, Germania și America

Marca a titrat că "Un gigant a cucerit Europa", făcând referire la portarul italian Donnarumma, cel care a primit și titlul de Cel mai bun jucător de la Euro 2020.
Marca
Jurnaliștii nemți de la Bild au punctat că Italia a dat dovadă de sânge rece, reușind să întoarcă scorul deși a fost condusă încă din minutul 2, și că Anglia nu a obținut nimic nici de această dată.
Bild
Nu în ultimul rând, cei de la ESPN au notat că noua campioană a Europei este Italia după un meci care a ajuns la loviturile de departajare, atașând o imagine din momentul în care Chiellini a ridicat trofeul deasupra capului.
ESPN
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo