Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict nefavorabil al medicului lui Tottenham, care l-a monitorizat pe Eriksen 8 ani

Cristian Mihală

Actualizat 17/06/2021 la 11:15 GMT+3

Sanjay Sharma, medicul lui Tottenham în perioada în care Christian Eriksen a jucat pentru londonezi, nu crede că actualul jucător al lui Inter va mai continua să joace fotbal.

Eriksen meldet sich aus dem Krankenhaus

Credit imagine: Instagram

Eriksen e în acest moment în afara oricărui pericol, după ce sâmbătă, în timpul partidei Danemarca - Finlanda 0-1, a fost la un pas de o adevărată dramă.
Totuşi, e puţin probabil ca danezul să mai continue ca fotbalist, doctorii urmând să îi interzică un efort susţinut. Cel puţin asta e opinia lui Sanjay Sharma, cel care l-a monitorizat permanent pe Eriksen în perioada în care acesta a evolua la Londra, pentru Tottenham (aproape 8 ani, în perioada 2013 - 2020). Medicul, la bază chiar cardiolog, a mărturisit că duminică, după ce episodul nedorit de la Euro 2020 s-a consumat, a luat la mână toate fişele lui Eriksen. Nu a găsit nimic anormal în rapoartele privind cordul lui Christian, deşi a mărturisit că s-a temut să nu îi fi scăpat vreun mic amănunt.
"Toți suntem fericiți și recunoscători pentru faptul că un jucător atât de bun și care mai are mult timp de trăit este în stare bună. Acum, cred că toți medicii se întreabă și vor să afle ce s-a întâmplat și cum să remedieze. Apoi, dacă se poate remedia, medicii sunt nevoiți să evalueze ce riscuri există în continuare.
Cred că sfatul tuturor specialiștilor va fi ca el să nu mai joace fotbal. Scopul nostru este să apărăm viața. Dacă așa ceva s-a petrecut în urma unui efort intens la un meci de fotbal de cel mai înalt nivel, niciun medic nu ar dori ca acest episod să se repete. Dar asta nu înseamnă că viața lui în fotbal se încheie. Poate deveni antrenor, comentator, poate fi implicat și în alte funcții.
Probabil el nu a conștientizat ce s-a întâmplat, mai are nevoie de timp să proceseze. Dar eu cred că va fi extrem de dificil ca el să mai continue să joace la Inter după ce s-a întâmplat. Sunt și țări care impun restricții în acest sens", a declarat Sanjay Sharma.

Eriksen nu ar putea să mai joace fotbal în Italia

Chiar dacă va mai fi lăsat să joace fotbal, danezul ar putea fi obligat să plece de la Inter, club la care evoluează din ianuarie 2020. Potrivit presei italiene, problema medicală a lui Eriksen i-ar putea interzice, din punct de vedere legal, să mai activeze pe stadioanele din Italia. Președintele Societății de Cardiologie din sportul italian, Lucio Mos, a comentat situația mijlocașului în vârstă de 29 de ani pentru postul de radio Punto Nuovo.
"Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar și celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări.
Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activității sportive sunt mai puține aici decât în alte țări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înțelegem ce a cauzat stopul cardiac. Cu legislația actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte țări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor", a declarat cardiologul, citat de Tuttosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo