Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine îi va sta în cale României în drumul spre Euro 2020. Ungaria, posibilă adversară în finală

Sebastian Ujica

Actualizat 19/11/2019 la 23:52 GMT+2

Ultimele partide din preliminarii au clarificat situația pentru tragerea la sorți de la barajul pentru Euro 2020.

Romania

Credit imagine: Eurosport

Naționala României își va afla adversara din barajul pentru Euro 2020 vineri de la ora 13.00, într-o tragere de sorți care va avea loc la Nyon. Dacă până acum erau cunoscute doar posibilele adversare din semifinale, ultimele partide din preliminariile Euro 2020 au clarificat parcursul necesar pentru calificarea la turneul final.
În urma victoriei Țării Galilor cu Ungaria și calificarea directă a galezilor la turneul final, România a aflat cele 3 posibile adversare din finala pentru Euro.
Pentru naționala României există două variante pentru barajul pentru Euro 2020:
  • semifinală contra naționalei Scoției, în deplasare. Dacă va câștiga partida care va avea loc într-o singură manșă, România va întâlni în finală câștigătoarea partidei Norvegia - Serbia
  • semifinală contra naționalei Islandei, în deplasare. Dacă va câștiga partida care va avea loc într-o singură manșă, România va întâlni în finală câștigătoarea meciului a două dintre Bulgaria, Israel și Ungaria (cea care nu va întâlni Scoția în semifinala barajului).
Partida din semifinale va avea loc pe 26 martie. Pentru țara care va organiza finala va exista o tragere la sorți, astfel că meciul poate avea loc în România, pe 31 martie.

Iată ce s-a întâmplat în această seară în preliminariile Euro 2020

Grupa C
Germania - Irlanda de Nord 6-1
Olanda - Estonia 5-0
Germania și Olanda merg la Campionatul European la pas, nemții terminând pe primul loc în grupă după victoria din ultima etapă cu 5-1 în fața celor din Irlanda de Nord. Gnabry a reușit un hattrick, Goretzka a marcat și el o dublă. Olanda s-a distrat la rândul ei cu Estonia, Wijnaldum reușind un hattrick.
Grupa E
Slovacia - Azerbaijan 2-0
Țara Galilor - Ungaria 2-0
Croația a obținut calificarea în urma succesului din weekend cu Slovacia. Alături de aceasta, la Euro 2020 merge direct Țara Galilor, cea care a câștigat duelul cu Ungaria cu scorul de 2-0, Ramsey reușind o dublă. Slovacia a învins Azerbaijan, însă termină pe locul 3 în grupă: aceștia aveau nevoie de un egal pentru a termina peste Țara Galilor și Ungaria.
Grupa G
Macedonia de Nord - Israel 1-0
Letonia - Austria 1-0
Polonia - Slovenia 3-2
Polonia și Austria erau deja calificate la Euro 2020 iar acest lucru s-a văzut în ultimele din grupă. Polonia a fost de 2 ori egalată de Slovenia, însă s-a impus până la urmă, în timp ce austriecii au pierdut în Letonia. Posibila adversară a României în finala pentru Euro 2020, Israel a pierdut în Macedonia de Nord.
Grupa I
Belgia - Cipru 6-1
San Marino - Rusia 0-5
Scoția - Kazahstan 3-1
Belgia a încheiat un parcurs perfect în preliminarii după o victorie la scor în fața Ciprului. 10 victorii în 10 partide cu o medie de 4 goluri. Rusia n-a avut emoții în San Marino și a terminat pe locul 2, fiind învinsă doar în cele 2 partide cu Belgia. Scoția, posibila adversară a României la barajul pentru Euro, a terminat pe locul 3, reușind să câștige în ultima partidă din grupe cu Kazahstan cu 2-1. Deși au fost conduși cu 1-0 la pauză după reușita lui Zaynutdinov, scoțienii au întors rezultatul în repriza a doua grație dublei lui McGinn și a reușitei lui Naismith.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo