Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Southgate, revoltat de scandările rasiste de la meciul Bulgaria – Anglia din preliminarii

Irina Aldea

Actualizat 15/10/2019 la 12:02 GMT+3

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, s-a araătat indignat de scandările rasiste de la meciul dintre Bulgaria și Anglia din preliminariile EURO 2020.

Gareth Southgate

Credit imagine: Getty Images

Southgate a declarat la conferința de presă de luni seară că insultele rasiste ale huliganilor bulgari ajunși la meci sunt "de-a dreptul inacceptabile". Totuși, selecționerul Angliei a lăudat atitudinea din teren a jucătorilor lui, care au învins Bulgaria în deplasare cu 6-0. De asemenea, Southgate a spus și despre arbitrii meciului că au gestionat foarte bine situația din tribune, în condițiile în care partida a fost de două ori întreruptă.
Tyrone Mings, Marcus Rashford și Raheem Sterling au fost ținta strigătelor rasiste venite din tribune. Huliganii bulgari ajunși la meci au scos sunete de maimuță și au făcut semne naziste. Oricum, englezii au avut o evoluție foarte bună pe terenul de fotbal. Pentru oaspeți au marcat Rashford (minutul 7), Barkley (minutele 20, 32), Sterling (minutele 45+4, 69) și H. Kane (minutul. 85).

Gareth Southgate: "Este o situație inacceptabilă"

"Ştiam că aceste scandări rasiste reprezintă o situaţie inacceptabilă, dar cred că am trimis două mesaje, am câştigat meciul şi am atras atenţia asupra acestei situaţii. Meciul a fost oprit de două ori şi ştiu că pentru unii nu va fi destul, dar noi am fost angajaţi în această procedură. Arbitrii şi oficialii au reacţionat imediat. Noi le-am raportat imediat ce am auzit, am avut o comunicare constantă cu ei", a declarat Southgate.
"Noi ne-am pregătit toată săptămâna și cred că ne-am spus cuvântul pe terenul de fotbal, mai ales că am jucat în astfel de condiții dificile. Sunt foarte mândru de toți acești jucători și de staff", a mai spus Southgate la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo