Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict crunt pentru Florin Andone! Anunțul FRF

Irina Aldea

Actualizat 11/11/2019 la 13:14 GMT+2

FRF a anunțat luni că Florin Andone va lipsi de pe teren cel puțin două luni din cauza unei accidentări.

Florin Andone

Credit imagine: Getty Images

Federația Română de Fotbal a anunțat, luni, că internaționalul Florin Andone, legitimat la formația turcă Galatasaray, va lipsi de pe teren cel puțin două luni - două luni și jumătate, din cauza unei accidentări.Andone a fost inițial convocat de selecționerul Cosmin Contra pentru meciurile cu Suedia și Spania, din preliminariile EURO 2020, însă acesta a suferit o accidentare la echipa de club, sâmbătă, contra lui Gazișehir Gaziantep.
Atacantul a părăsit terenul după 10 minute, iar diagnosticul primit de român este, potrivit FRF, leziune parțială a ligamentului colateral intern de la genunchiul drept. În actuala campanie de calificare, cea pentru Campionatul European din 2020, Florin Andone a fost folosit în patru jocuri și a înscris un gol, contra Spaniei, la București, scor 1-2.

Florin Andone ratează dubla cu Suedia și Spania

Prin urmare, România a rămas cu trei atacanți valizi în lot pentru jocurile cu Suedia (15 noiembrie) și Spania (18 noiembrie): Claudiu Keșeru, George Pușcaș și Denis Alibec. În ultimele două partide din grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21:45, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Spania, luni, de la ora 21:45, la Madrid, pe Wanda Metropolitano.
Înaintea ultimelor două partide din grupă, Spania şi-a asigurat prezenţa la turneul final, însă bătălia pentru locul secund se va da între Suedia şi România. Pentru a fi convinși că se califică, tricolorii trebuie să învingă echipa nordică şi să obţină cel puţin o remiză cu Spania.

Care este lotul României:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor)
  • Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep)
  • Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo București), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriță (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

Programul echipei naționale:

  • România – Suedia – 15 noiembrie
  • Spania – România – 18 noiembrie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo