Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul Spaniei ar fi plâns în vestiar, situația e tensionată. Casillas: "Suntem o glumă de țară"

Cristian Mihală

Publicat 19/11/2019 la 18:02 GMT+2

Iker Casillas s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care Federația Spaniolă de Fotbal a gestionat situația lui Robert Moreno. Acesta a fost forțat să plece, chiar dacă a calificat "Furia Roja" la Euro 2020.

moreno

Credit imagine: Getty Images

Selecționerul Spaniei nu s-a prezentat la conferința de presă de după partida cu România, scor 5-0, alimentând și mai mult zvonurile care între timp au fost confirmate: Luis Enrique se va întoarce la prima reprezentativă.
Fostul antrenor al Barcelonei a renunțat la post în primăvară, pentru a sta alături de fiica sa grav bolnavă, care între timp a decedat. Atunci, secundul Moreno a acceptat postul rămas vacant și a transmis mereu că porțile îi sunt deschise lui Luis Enrique, dacă acesta va dori să se întoarcă.

Tensiuni Moreno - Luis Enrique?

Președintele Federației, Luis Rubiales, a tatonat în ultimele săptămâni varianta Luis Enrique și într-un final l-a convins pe acesta să revină la cârma Spaniei.
Comunicarea dintre părți a fost însă una foarte proastă, iar acest lucru a afectat imaginea Spaniei. Se speculează că Luis Enrique nu l-ar mai fi dorit pe Robert Moreno în staff, dar s-a discutat și despre faptul că Moreno, odată ce a simțit din gustul puterilor depline la națională, nu ar mai fi dorit să renunțe atât de ușor la post.
Cert e că Moreno a refuzat să vină la conferința de presă de după partida cu România și a refuzat să se întâlnească azi și cu președintele Federației, pentru a semna rezilierea. Presa spaniolă a scris chiar că tehnicianul a fost atât de dezamăgit de ce i s-a întâmplat, încât a plâns în vestiar aseară, după victoria contra tricolorilor.
Situația e una tensionată și pune Spania într-o lumină proastă, iar Iker Casillas, legenda lui Real și a Furiei Roja a simțit nevoia să transmită un semnal. "Suntem o glumă de țară... Trăiască Spania", a scris "Sfântul Iker" pe twitter.

Jurnaliștii spanioli știau dinaintea meciului cu România că soarta lui Moreno e scrisă

Presa iberică anunța în timpul meciului cu tricolorii că Moreno va fi înlocuit, iar cele mai mari șanse să vină în locul său le avea chiar fostul selecționer, Luis Enrique. După tragedia din familie, antrenorul și-a luat o pauză care l-a făcut să își mai revină, iar jurnalistul spaniol Isaac Fouto a anunțat că acesta se va întoarce la cârma "Furiei Roja".
"Robert Moreno nu va sta pe bancă la următorul Campionat European. Principalul candidat care îl va înlocui este Luis Enrique", a scris jurnalistul.
Înaintea meciului de la București dintre România și Spania, Robert Moreno spunea: ”Este o situație specială și trebuie să respectăm asta, dar dacă Luis Enrique decide ca să se întoarcă într-o zi, atunci eu sunt încântat să dau un pas în spate și să lucrez din nou cu el. Luis este prietenul meu și asta contează mai mult decât orice alt proiec. Pe mine mă bucura situața de dinainte. Sunt trei conferințe de presă pe care mi le-aș fi dorit să nu le am niciodată: cea de dinaintea meciului cu Malta, cea în care am fost prezentat oficial și cea de azi".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo