Selecționata pregătită de Cosmin Contra a mers pe Wanda Metropolitano cu soarta deja jucată. Fără șanse de calificare la turneul final, România s-a făcut de râs, fiind deficitară nu doar la nivel tehnico-tactic, dar și la capitolul atitudine. Nicolae Stanciu s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care au intrat tricolorii în teren și e de părere că, având un astfel de comportament, jucătorii nu au vreo șansă la barajul din martie.
"E foarte dificil, nu îmi găsesc cuvintele. Indiferent cu cine joci, 5-0 e un scor foarte mare și nu mai e nimic de spus. Nu mă așteptam să pierdem așa și cu Suedia, și cu Spania. Ați râs când am zis la conferință că e o diferență mare între noi și ei. Eu la echipa mea de club am reușit să fac egal cu Barcelona. Pentru a avea rezultate și pentru a ne califica e nevoie de multă muncă. Pentru că nu mai avem un Hagi, nu mai avem un Mutu. Dacă nu alergăm 90 de minute și nu ne batem pentru fiecare minge ne va fi greu să ne calificăm. De acum încolo va fi greu să batem pe oricine, dacă nu înțelegem că trebuie să ne sacrificăm. Oricât ne văd unii talentați, noi suntem în lumea a treia a fotbalului. Asta e realitatea, am fost în urna a 4-a la tragerea la sorți", a spus Stanciu la ProTV.

Stanciu, mesaj pentru Contra

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM 21 ORE
Contra a anunțat după partidă că a fost ultima sa reprezentație pe banca României, iar Stanciu a ținut să îi mulțumească pentru perioada în care a antrenat naționala. Dacă pe coechipierii săi i-a criticat pentru atitudine, despre selecționer mijlocașul a avut doar cuvinte de laudă.
"Domnul Contra deja ne-a anunțat decizia dânsului, știam ce se va întâmpla. Nu avem ce să facem, nouă nu ne rămâne decât să îi mulțumim pentru ce a făcut pentru noi. Sperăm să ajungem la Euro și pentru dânsul. Cu siguranță că va fi fericit, pentru că e și munca lui aici", a concluzionat fostul mijlocaș de la FCSB.
Acum, toate speranțele tricolorilor se îndreaptă către mini-turneele din martie, care vor stabili ultimele 4 naționale calificate la Euro.
"Mai avem o șansă să mergem la Euro și ar fi păcat să îi dăm cu piciorul. În baraj sunt echipe apropiate de valoarea noastră și nu vom avea scuze dacă nu ne calificăm", a mai spus mijlocașul de la Slavia Praga.

România, spre baraj

România mai are o șansă pentru calificarea la Euro 2020. Tricolorii au în acest moment două variante: fie vor evolua în barajul pentru Liga C, fie în cel pentru Liga A.
Acest lucru se traduce astfel: în primul caz, vom înâlni în semifinale Scoția, în deplasare. În cealaltă semifinală vor juca, astfel, Norvegia și Serbia.
În al doilea caz, vom întâlni Islanda, în semifinale, tot în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi două dintre următoarele naționale: Bulgaria, Israel și Ungaria.
Aceste meciuri se vor juca în martie între cele mai bine clasate echipe din grupele Ligii Națiunilor care nu obțin biletele pentru Campionatul European din preliminarii. Barajele vor avea structura unor mini-turnee, la fiecare urmând a evolua 4 echipe, după sistemul semifinale-finală.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28