Fără miză după eșecul cu Suedia, prima reprezentativă spera să termine având capul sus actualele preliminarii. Nu doar că nu s-a întâmplat asta, ci am încheiat în genunchi, cu un eșec care va rămâne mult timp în istorie. România încheie astfel pentru prima oară în existența sa o grupă de calificare la Euro pe locul 4 în grupă, și doar partidele cu Malta și Feroe ne-au garantat un golaveraj pozitiv.
Partida de pe Wanda Metropolitano ne-a adus aminte de câteva din cele mai rușinoase înfrângeri din istoria naționalei noastre. Cea mai severă "bătaie" încasată de România a avut loc în 1948, într-o competiție care a dispărut: Campionatul Balcanic al Europei Central. La Budapesta, tricolorii au fost învinși atunci cu un neverosimil 9-0 de o echipă a Ungariei care era printre cele mai bune din lume. Acea partidă reprezintă și azi cea mai dură înfrângere suferită de țara noastră.

Spania a mai învins o dată România la scor

Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Spania ne-a umilit astăzi, dar ne-a mai administrat o corecție severă și în preliminariile Euro 1964. Tot în noiembrie, dar în 1962, ibericii ne administrau un scor de tenis, 6-0, de asemenea la Madrid.
Un alt scor rușinos a avut loc în preliminariile Campoionatului European din 1968. La Zurich, cu Dobrin pe teren, România se înclina cu un neverosimil 1-7. Din fericire, tricolorii și-au revenit atunci la timp, câțiva ani mai târziu calificându-se la Mondialul mexican, unde au făcut un turneu mare, în "groapa cu lei de la Guadalajara".
În istoria recentă, două înfrângeri ale României vor rămâne în memoria colectivă. În 2003, pe nisipul de pe "23 August", Danemarca ne administra un sec 5-2, pentru ca cinci ani mai târziu, în preliminariile pentru Mondialul din Africa de Sud, Serbia să ne învingă la scor, 5-0.

Alte înfrângeri rușinoase pentru România, prin prisma calității adversarului

  • România – Cuba 3-3, 1-2 după rejucare (Campionatul Mondial 1938)
  • România – Emiratele Arabe Unite 1-2 (meci amical 1996)
  • România – Lituania 0-3 (preliminarii Campionatul Mondial 2010)
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14