Italia și-a continuat parcursul perfect în preliminariile turneului final de anul viitor după o victorie fără mari emoții pe Stadio Olimpico din Roma, primul meci pe acest stadion din 2015 încoace pentru naționala Italiei.
Jorginho a deschis scorul din penalty, pentru ca Federico Bernardeschi să stabilească scorul final în minutul 78. Italia a câștigat cu 2-0 și nu mai poate pierde primul loc în grupa J. Această grupă rămâne una extrem de echilibrată cu Finlanda având 12 puncte, iar Armenia și Bosnia câte 10 puncte.
Programul fiecărei grupe și clasamentele le puteți vedea aici
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18

Cine se mai poate califica

În grupa A, calculele au fost complicate de victoria Cehiei în fața Angliei, prima înfrângere pentru Anglia într-o partidă din preliminariile unui turneu final după 10 ani. Anglia joacă în Bulgaria și se poate califica matematic, dacă Kosovo nu învinge Muntenegru. Anglia are 12 puncte după 5 meciuri, Cehia are tot 12 puncte, dar după 6 meciuri, în timp ce Kosovo are 8 puncte.
În grupa B, Ucraina se poate califica dacă învinge Portugalia sau dacă Serbia nu câștigă în Lituania. Chiar și dacă pierde ambele partide rămase, cu Portugalia pe propriul teren și în Serbia, Ucraina poate fi cel mult egalată de Serbia pe care a învins-o în primul meci direct cu 5-0. Portugalia nu ar fi afectată de o eventuală înfrângere în Ucraina. Două victorii cu Lituania și Luxemburg i-ar aduce calificarea la Euro 2020.
În grupa C lucrurile rămân complicate. Irlanda de Nord le dă emoții granzilor Olanda și Germania. Toate cele 3 naționale au câte 12 puncte, avantajul Olandei și Germaniei este că au un meci în plus de jucat față de nord-irlandezi.
În grupa D, Irlanda, Danemarca și Elveția se luptă pentru cele 2 locuri care duc la Euro. Elveția are 4 puncte sub celelalte două, însă un meci în minus disputat. Duelul Elveția - Irlanda de marți poate clarifica situația sau o poate complica. Irlanda mai are doar 2 partide, chiar împotriva rivalelor.
În grupa E, finalista ultimului Mondial, Croația, este favorită la calificare, însă are 3 adversare pentru primele 2 locuri. Slovacia și Ungaria au tot câte 6 partide jucate, în timp ce Țara Galilor are avantajul unui meci în plus de disputat. Galezii au meci foarte dificil pe propriul teren cu Croația, însă are nevoie de puncte în acest meci pentru a continua să spere. În ultimele 2 etape se vor juca alte 2 partide decisive: Croația - Slovacia și Țara Galilor - Ungaria.
În grupa F, grupa României, calculele le puteți vedea pe larg pe Eurosport.ro aici
În grupa G, Polonia poate obține calificarea de astăzi, doar dacă Austria câștigă în Slovenia. O victorie a Macedoniei în Polonia ar complica enorm grupa în care 5 echipe mai au șanse de calificare în acest moment.
În grupa H, luni are loc meciul Franța - Turcia iar ambele s-ar califica la Euro în cazul unui egal la care să se adauge un pas greșit al Islandei cu Andorra. Șanse mici ca acest lucru să se întâmple. Pe lângă duelul de mâine, în noiembrie se va juca Turcia - Islanda iar aceste 2 partide vor fi decisive pentru calificarea la Euro.
În grupa I lucrurile sunt simple. Belgia este deja calificată, Rusia i se poate alătura dacă nu pierde meciul de astăzi din Cipru.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28