Rămas din primăvară în postul de selecţioner, în locul lui Luis Enrique care a avut probleme familiale, Moreno spera că va rămâne în funcţie, având în vedere rezultatele.
Doar că Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei, a discutat în ultimele săptămâni cu fostul selecţioner, pe care l-a convins să se întoarcă. Moreno a aflat după victoria cu România că nu va mai fi antrenorul Spaniei, lucru care l-a doborât.
"Moreno a intrat cu lacrimi în ochi în vestiar şi a început să strige: "M-au aruncat, m-au aruncat". Robert nu a vrut să asculte de nimeni din Federaţie atunci când a fost rugat să participe la conferinţa de presă. A plecat acasă şi a refuzat să participe şi la şedinţa de a doua zi cu preşedintele Federaţiei, trimiţându-şi avocaţii", notează Marca.
Cupa Mondială FIFA
Spania, într-o continuă derivă în ultimii 8 ani. Ibericii n-au trecut de optimi la ultimele 2 CM
07/12/2022 LA 10:43

Debarcarea lui Moreno. Busquets şi Ramos au ştiut

În cursul zilei de luni, mai multe informaţii au ajuns la ziarişti, potrivit cărora Luis Enrique va reveni la naţională. Dinspre Federaţie, această ştire nu a fost confirmată, astfel că nimeni nu a făcut publică informaţia până după confruntarea cu România, când lucrurile au devenit evidente. "E o glumă, Luis Enrique nu se va întoarce", a fost placa oficialilor, în cursul zilei.
Sursa citată a descoperit că Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei, i-a sunat pe cei doi căpitani - Sergio Ramos şi Sergio Busquets - pentru a-i informa cu privire la revenirea lui Luis Enrique şi a le cere părerea. Ambii au fost de părere că varianta e una ideală, crezând că Robert Moreno va rămâne în staff, aşa cum o spusese în numeroase rânduri anterior.
Preşedintele Federaţiei i-a rugat pe cei doi lideri ca discuţia să rămână privată, pentru ca jucătorii Spaniei să nu fie concentraţi pe altceva decât pe partida cu România. Şi aşa s-a întâmplat, fotbaliştii "Furiei Roja" aflând despre înlocuire abia după ce ne-au învins cu 5-0.
Nici Moreno nu a ştiut ce i se pregăteşte, judecând după modul în care s-a comportat după meci, chiar dacă mai mult ca sigur anumite frânturi de informaţii au ajuns şi la urechile sale. Un lucru rămâne de discutat, însă? De ce Moreno şi Luis Enrique nu vor mai colabora, în contextul în care primul a spus că oricând va face un pas în spate dacă selecţionerul "de drept" va dori să se întoarcă. Jurnaliştii spanioli au vorbit despre o relaţie extrem de tensionată între cei doi tehnicieni, deşi cu 9 luni în urmă erau doi foarte buni prieteni.
Cupa Mondială FIFA
Amrabat, "îmbătat" de succesul cu Spania. Ce memeuri a distribuit pe social media, după meci
07/12/2022 LA 07:46
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, reacție umilă după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială! "A fost vina mea!"
06/12/2022 LA 20:22