La cald, după meci, selecționerul a încercat să explice de ce s-a ajuns pe locul 4 în preliminarii, o contraperformanță în istoria participărilor în calificările pentru Euro.
"Nu s-a întâmplat nimic, am întâlnit o echipă foarte puternică. Am aliniat o echipă foarte tânără noi, am încercat să umblu la moralul jucătorilor după meciul cu Suedia, dar din păcate am luat gol foarte repede. La 1-0, dacă egalam cu Pușcaș, poate rezultatul ar fi fost altul. E o înfrângere dură, dar am puterea să zâmbesc. O fac pentru că nu am cuvinte", a spus Contra la final, la ProTV, nu înainte de a vorbi despre lipsa de experiență a jucătorilor noștri. "Am zis de la început că e diferență mare să joci la U21 și la naționala mare. Dar jucătorii au văzut care e nivelul la care se joacă la cel mai înalt nivel", a mai spus selecționerul.

Ultimul meci pentru Cosmin Contra la națională

Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Lui Cosmin Contra îi expiră contractul după actualele preliminarii, iar ultimele rezultate au dus la o ruptură totală între selecționer și Burleanu, astfel că nu se pune problema ca tehnicianul să mai continue și la baraj.
"Nu, decizia a fost luată înainte de meci, dar o vom comunica oficial în curând. Mereu când nu îți îndeplinești un obiectiv, vinovatul principal e antrenorul. E foarte greu, mai ales după acest meci. Poți să pierzi împotriva Spaniei, dar să nu ai atitudine nu pot să accept. Adversarii ne-au bătut și în atitudine, și în agresivitate. Fotbaliștii noștri trebuie să înțeleagă că, dacă au o așa atitudine, nu pot ajunge la Campionatul European", a concuzionat Contra, pentru ca apoi, întrebat cine ar trebui să vină selecționer, să spună: "Nu mă întrebați pe mine, nu e treaba mea".

Vine Rădoi?

În acest moment, favoritul principal pentru preluarea naționalei este Mirel Rădoi. Antrenorul de la U21 a reușit să demonstreze că are toate datele pentru a face pasul spre echipa mare.
Varianta Rădoi vine și în contextul în care Dan Petrescu, prima variantă a lui Burleanu, e foarte tentat să accepte o ofertă din Rusia. Gică Hagi, o altă variantă pentru prima reprezentativă, nu vrea să ia naționala din mers, înainte de baraj, el fiind adeptul unui proiect pe care să îl demareze el.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Cupa Mondială FIFA
Ronaldinho are două favorite pentru CM din Qatar! Ce selecționer l-a impresionat
11/04/2022 LA 10:59