Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Zâmbesc pentru că nu am cuvinte". Contra și-a anunțat plecarea. Cine e favorit să îl înlocuiască

Cristian Mihală

Actualizat 19/11/2019 la 00:07 GMT+2

România a pierdut ultimul meci din grupa de calificare la Campionatul European din 2020. Naționala noastră a cedat în fața Spaniei cu 5-0. A fost ultimul meci al lui Contra pe banca naționalei, după cum selecționerul a recunoscut.

Cosmin Contra

Credit imagine: Getty Images

La cald, după meci, selecționerul a încercat să explice de ce s-a ajuns pe locul 4 în preliminarii, o contraperformanță în istoria participărilor în calificările pentru Euro.
"Nu s-a întâmplat nimic, am întâlnit o echipă foarte puternică. Am aliniat o echipă foarte tânără noi, am încercat să umblu la moralul jucătorilor după meciul cu Suedia, dar din păcate am luat gol foarte repede. La 1-0, dacă egalam cu Pușcaș, poate rezultatul ar fi fost altul. E o înfrângere dură, dar am puterea să zâmbesc. O fac pentru că nu am cuvinte", a spus Contra la final, la ProTV, nu înainte de a vorbi despre lipsa de experiență a jucătorilor noștri. "Am zis de la început că e diferență mare să joci la U21 și la naționala mare. Dar jucătorii au văzut care e nivelul la care se joacă la cel mai înalt nivel", a mai spus selecționerul.

Ultimul meci pentru Cosmin Contra la națională

Lui Cosmin Contra îi expiră contractul după actualele preliminarii, iar ultimele rezultate au dus la o ruptură totală între selecționer și Burleanu, astfel că nu se pune problema ca tehnicianul să mai continue și la baraj.
"Nu, decizia a fost luată înainte de meci, dar o vom comunica oficial în curând. Mereu când nu îți îndeplinești un obiectiv, vinovatul principal e antrenorul. E foarte greu, mai ales după acest meci. Poți să pierzi împotriva Spaniei, dar să nu ai atitudine nu pot să accept. Adversarii ne-au bătut și în atitudine, și în agresivitate. Fotbaliștii noștri trebuie să înțeleagă că, dacă au o așa atitudine, nu pot ajunge la Campionatul European", a concuzionat Contra, pentru ca apoi, întrebat cine ar trebui să vină selecționer, să spună: "Nu mă întrebați pe mine, nu e treaba mea".

Vine Rădoi?

În acest moment, favoritul principal pentru preluarea naționalei este Mirel Rădoi. Antrenorul de la U21 a reușit să demonstreze că are toate datele pentru a face pasul spre echipa mare.
Varianta Rădoi vine și în contextul în care Dan Petrescu, prima variantă a lui Burleanu, e foarte tentat să accepte o ofertă din Rusia. Gică Hagi, o altă variantă pentru prima reprezentativă, nu vrea să ia naționala din mers, înainte de baraj, el fiind adeptul unui proiect pe care să îl demareze el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo