Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca U21 - România U21 2-1 | Început slab în preliminariile pentru EURO 2021

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/10/2019 la 10:47 GMT+3

România U21 a pierdut împotriva Danemarcei primul meci din preliminariile pentru EURO 2021. Jucătorii lui Mirel Rădoi n-au reușit să se impună în fața danezilor și s-au văzut conduși după numai trei minute.

Danemarca U21 - Romania U21 2-1 (Preliminarii EURO 2021)

Credit imagine: Eurosport

Olsen a marcat după o acțiune pe cont propriu în careul nostru. Același Olsen a dublat avantajul naționalei sale în minutul 55. România a redus din diferență cu 10 minute înainte de final printr-un șut superb trimis de Florinel Coman. În minutul 93, naționala lui Rădoi a obținut penalty după o intervenție greșită a portarului danez. Tot Coman a încercat să marcheze de la 11 metri, dar portarul Christensen și-a salvat echipa.
La finalul meciului din Danemarca, selecționerul Mirel Rădoi a recunoscut că naționala de tineret a României n-ar fi meritat rezultatul de egalitate:
"Sunt foarte puţine lucruri pozitive. Vreau să felicit băieţii pentru atitudine și revenirea pe final de joc. Totuși, dacă egalam era nemeritat! Nu ştiu dacă am fi meritat vreun punct în această seară, la felul cum ne-am prezentat. Am făcut multe greşeli copilăreşti la nivel de poziţionare și interpretare. Cu siguranță îmi asum acest rezultat”, a declarat Rădoi după primul meci din preliminariile EURO 2021.
Mirel Radoi, selectionerul Romaniei U21
Nici directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță n-a ezitat să comenteze prestația modestă a naționalei de tineret.
“Îmi pare rău că unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a ratat penalty. Era important să începem cu dreptul. Nu-i nimic, nu se termină viaţa acum! Evoluţia a fost una fluctuantă, iar jucătorii nu se cunosc foarte bine între ei. Dar au valoare și cred că au demonstrat asta deja. Acum trebuie să se concentreze pe meciul următor", a spus Mihai Stoichiță pentru DigiSport

EURO 2021| Programul complet al României

  • România – Ucraina (10 octombrie 2019)
  • România – Irlanda de Nord (14 octombrie 2019)
  • România – Finlanda (14 noiembrie 2019)
  • Irlanda de Nord – România (19 noiembrie 2019)
  • România – Danemarca (31 martie 2020)
  • Finlanda – România (4 septembrie 2020)
  • Malta – România (8 septembrie 2020)
  • Ucraina – România (9 octombrie 2020)
  • România – Malta (13 octombrie 2020)

Danemarca U21 - România U21 | Echipele de start

Danemarca U21: Christensen - Anyembe, Sorensen, Nelsson (cpt), Poulsen - Hjulmand, Nartey, Holse - Olsen, Bruun Larsen, Dreyer
Antrenor: Albert Capellas Herms
România U21: Aioani - Rațiu, Pașcanu, Dima, Boboc - Dragomir, T. Băluță(cpt), Olaru - Drăguș, Petre, Fl. Coman
Antrenor: Mirel Rădoi
Lotul României U21 va fi diferit față de ultima campanie din Italia și San Marino. Mulți dintre cei care au ajuns până în semifinalele Europeanului au fost convocați la naționala mare pentru dubla” cu Spania și Malta. Un alt motiv pentru care Rădoi nu se va putea baza pe unii jucători tineri este faptul că au împlinit 21 de ani înainte de 1 ianuarie 1999.
Danemarca U21 - Romania U21 2-1 (EURO 2021 Qualifiers)
George Pușcaș (Reading), Ianis Hagi (Genk), Alexandru Cicâldău (Craiova), Adrian Rus (Mol Fehervar), Florin Ștefan (Sepsi Sf Gheorghe), Ionuț Nedelcearu (UFA) și Andrei Radu (Genoa) sunt cei care au făcut pasul de la naționala de tineret la prima reprezentativă a lui Cosmin Contra.

Iată lotul pe care Mirel Rădoi se va baza la meciul cu Danemarca:

Portari: Aioani (Chindia Târgoviște), I. Rus (Turnu Măgurele); Dur-Bozoancă(U Cluj)
Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal), Chindriș (FC Botoșani), Ricardo Grigore (Dinamo), Pașcanu (CFR Cluj), Constantin Dima (Astra Giurgiu), Boboc (Viitorul Constanța), Velisar (Gaz Metan Mediaș);
Mijlocași: Tudor Băluță(Brighton), Oaidă(FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Olaru (Gaz Metan Mediaș), Vlad Dragomir (Perugia), Carnat (Sepsi), Mihai Dobre (Bournemouth), Neicuțescu (Dinamo), Florinel Coman (FCSB);
Atacanți: Adrian Petre (Esjberg), Denis Drăguș (Standard Liege), George Ganea (Viitorul Constanța)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo