Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania a învins Franța și s-a calificat pentru a 9-a oară în finala Campionatului European la fotbal feminin

Nicu Savin

Publicat 27/07/2022 la 23:53 GMT+3

Germania și-a respectat statutul de favorită și s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal feminin, după ce a trecut cu 2-1 de Franța. În lupta pentru trofeu, Germania va juca împotriva țării gazdă, Anglia.

Alexandra Popp

Credit imagine: Getty Images

Dacă prima semifinală de la Campionatul European de fotbal feminin a fost una fără istoric, Anglia învingând Suedia cu 4-0, cel de-al doilea loc în ultimul act s-a decis după un meci mult mai echilibrat. Germania și Franța au lăsat pe teren și ultima picătură de energie
Gemania a deschis scorul în minutul 40 prin Alexandra Popp, care a reluat imparabil, din voleu, o centrare primită de la coechipiera sa de la Wolfsburg, Svenja Huth.
Golul marcat de Popp a fost al 100-lea reușit de naționala Germaniei la Campionatul European, nicio altă echipă neatingând această bornă. De asemenea, Popp a devenit prima jucătoare din istoria competiției care marchează în 5 meciuri consecutive, ea trecându-și numele pe lista marcatoarelor la toate cele 3 meciuri din grupă, dar și în sfertul cu Austria.
Franța a avut șansă și a restabilit egalitatea până la pauză. În minutul 45, Merle Frohms și-a înscris în proprie poartă. Acesta a fost primul gol încasat de goalkeeper-ul Germaniei la această ediție.

Germania - Anglia, marea finală de la EURO 2022

În partea secundă, echilibrul a persistat până în minutul 76, când Germania a trecut din nou în avantaj printr-un gol marcat după aceeași rețetă: centrare Huth, reluare Popp, de această dată cu capul. Atacantul Germaniei a ajuns la 6 reușite la acest turneu final, egalând-o pe englezoaica Beth Mead în clasamentul golgheterilor. În istoria competiției, doar Inka Grings (Germania) a mai reușit să înscrie de 6 pri la o singură ediție.
Franța a riscat totul pe final, dar nu a reușit să înscrie golul care să ducă meciul în prelungiri și a ratat astfel șansa de a ajunge în premiră într-o finală europeană.
Așadar, Germania s-a calificat pentru a 9-a oară în finala Campionatului European. "Mannschaft-ul" feminin a câștigat toate cele 8 finale jucate până acum, fiind de departe cea mai titrată echipă din istoria competiției (pe locul doi e Norvegia, cu două trofee cucerite). Germania a lipsit de numai 4 ori din ultimul act al competiției, ultima dată în 2017, la precedenta ediție, când Olanda a învins Danemarca cu 4-2.
Conform statisticii, Germania pleacă favorită în finala cu Anglia, dar avantajul terenului propriu ar putea conta enorm pentru britanice. Cele două națiuni s-au mai întâlnit o dată în ultimul act, în 2009, Germania câștigând atunci cu 6-2. Anglia mai are o finală pierdută, la prima ediție (1984), când a cedat la penalty-uri în fața Suediei.
Marea finală de la EURO 2022 se va juca duminică, pe Wembley, iar britanicii se așteaptă ca legendara arenă din Londra să fie arhiplină.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo