Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Naționala feminină a Angliei a sărbătorit titlul european cu mii de oameni la Londra

Alex Masgras

Publicat 01/08/2022 la 19:53 GMT+3

Anglia a câștigat Campionatul European de fotbal feminin după o finală câștigată în fața Germaniei. "Leoaicele" s-au impus cu 2-1 după prelungiri pe stadionului Wembley, după care au sărbătorit în cursul zilei de luni titlul european alături de mii de oameni adunați în piața Trafalgar din Londra.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 01: Rachel Daly of England celebrates with teammates during the England Women's Team Celebration at Trafalgar Square on August 01, 2022 in London, England. The England Women's Football team beat Germany 2-1 in the Final of The UEF

Credit imagine: Getty Images

Mii de oameni au așteptat componentele naționalei feminine de fotbal a Angliei în piața Trafalgar din Londra, după victoria din finala Campionatului European. "Leoaicele" au câștigat cu 2-1 după prelungiri marea finală de pe Wembley cu Germania.
Ella Ann Toone de la Manchester United a deschis scorul în minutul 62, după care Lina Magull, jucătoarea celor de la Bayern Munchen, a trimis partida în prelungiri, în urma golului marcat în minutul 79. În minutul 110, Chloe Kelly de la Manchester City a marcat golul care a adus titlul european Angliei, iar sărbătoarea a început pe Wembley.
Sărbătoarea a continuat luni, în Trafalgar Square, acolo unde jucătoarele naționalei au fost așteptate de mii de oameni pentru a celebra victoria de pe Wembley.
"Cred că Anglia a găzduit un turneu incredibil și am schimbat fotbalul în această țară, sper că și în Europa și în lume. Am spus că vrem să facem moștenirea noastră despre victorii și asta am făcut", a declarat căpitanul Leah Williamson.
Chloe Kelly of England celebrates during the Trafalgar Square party
Citește și:

Anglia a sărbătorit titlul european câștigat în fața Germaniei pe Wembley

Lucy Bronze, o altă componentă a echipei Angliei, a dezvăluit și obiectivele de viitor ale "leoaicelor". Anul viitor, acestea vor avea șansa să cucerească un alt trofeu, după succesul de la EURO. În 2023, Cupa Mondială de fotbal feminin va avea loc în Australia și Noua Zeelandă.
Fans celebrate England's historic triumph at Trafalgar Square
Jill Scott, singura jucătoare din lotul Angliei care a prins finala pierdută în 2009 și una dintre cele mai selecționate jucătoare, a realizat "un interviu" cu trofeul care purta o șapcă cu Anglia și a dezvăluit că și-a cerut scuze bunicii sale după ce un clip în care a înjurat către Sydney Lohmann din Germania a devenit viral.
Ella Toone, marcatoarea primului gol de pe Wembley, a făcut o glumă și a spus că l-a învățat și pe Harry Kane, căpitanul naționalei masculine, cum să finalizeze ca ea.
87,192 de oameni au urmărit finala dintre Anglia și Germania din tribunele stadionului Wembley.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo