Stagiunea în curs a fost mai degrabă una dezamăgitoare pentru United. Deși a terminat pe doi, formația de pe Old Trafford a ratat toate celelalte obiective, fiind eliminată din Champions League încă din faza grupelor. Faptul că a terminat pe 3 în grupa de unde au mers în optimi PSG și Leipzig i-a oferit oportunitatea trupei lui Solskjaer să joace în primăvara Europa League, iar acum e la un meci distanță de trofeu.
Adversara e una în formă, Villarreal, dar trupa lui Unai Emery va pleca având șansa a doua în confruntarea de diseară.

Solskjaer, o singură incertitudine înainte de finala Europa League

Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
ACUM 13 ORE
Stafful tehnic al "diavolilor" va lua o decizie astăzi în privința folosirii lui Harry Maguire, căpitanul echipei. Acesta s-a accidentat în partida cu Aston Villa și, deși a reluat antrenamentele, sunt mari semne de întrebare în privința folosirii lui.
Cel mai probabil, fostul jucător al lui Leicester nu va fi riscat, anunță presa engleză, iar Solskjaer s-a decis deja cine îi va lua locul în primul "11". Deși alegerea logică ar fi fost ca Eric Bailly să joace lângă Lindelof, norvegianul pare convins că Tuanzebe e alegerea mai bună.
Acesta a început titular în 3 din ultimele 4 partide în campionat, iar Solskjaer a fost destul de mulțumit de randamentul său. În confruntarea cu Liverpool, 2-4 (în care Tuanzebe nu a jucat), Bailly a fost jalon pentru Salah&Co, astfel că stafful tehnic se teme să îl folosească într-un meci atât de important pe ivorian.
În rest, lucrurile privind primul "11" par destul de clare, cu mențiunea că Solskjaer va folosi în ofensivă toată "artileria grea". Dacă în ultimul timp ne-a obișnuit să înceapă fie cu Greenwood, fie cu Cavani, ca singur vârf, de această dată vor juca amândoi, tânărul englez urmând să fie atacant de bandă dreaptă, postul său de bază.
O mică discuție a fost și în legătură cu omul de lângă Pogba, însă Solskjaer înclină spre Fred, care a jucat foarte consistent în ultimul timp. În plus, McTominay a avut mici probleme de sănătate și nu e la 100%. Există și varianta ca United să treacă la un 4-3-3, astfel încât atât McTominay, cât și Fred să înceapă, dar asta ar însemna să se renunțe fie la Greenwood, fie la Cavani. Mai degrabă se va trece la o astfel de așezare în repriza a doua, dacă echipa e în avantaj.
Așa va arăta United contra lui Villarreal, în finala Europa League
  • De Gea - Wan Bissaka, Lindelof, Tuanzebe, Shaw - Fred, Pogba - Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford - Cavani.
Manchester United - Villarreal, finala Champions League, se joacă diseară, de la ora 22:00, și poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Fotbal
15 ani fără un campion mondial care să câștige Balonul de Aur. Benzema vrea să rupă blestemul!
21/09/2022 LA 07:26
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24