Dacă în trecut FCSB era cea care reuşea, prin rezultatele obţinute, să crească destul de mult coeficientul ţării în clasamentul UEFA, în ultimii ani polii puterii s-au mutat la Cluj.
Cu succesul de aseară, de pe terenul lui ŢSKA Sofia, formaţia lui Dan Petrescu a ajuns la 7,5 puncte obţinute în acest sezon, la această zestre contribuind şi rezultatele excelente din preliminarii. Clujenii au obţinut deja peste totalul celorlalte 3 formaţii care ne-au reprezentat în Europa la un loc (FCSB - 3, Botoşani - 2 şi Craiova 0,5).
https://i.eurosport.com/2020/10/23/2920510.png
Romanian Liga I
CFR Cluj poate da o lovitură financiară! Ardelenii au ofertă uriașă pentru Andrei Burcă
ACUM 18 ORE

România, peste ţări importante în acest sezon, graţie CFR-ului

În actualul sezon, graţie CFR-ului, România are 2,750 puncte în clasmentul coeficienţilor, fiind peste Cehia, Croaţia sau Elveţia. Şi în stagiunea trecută ţara noastră a stat excelent, tot datorită campioanei, care a ajuns până în primăvara europeană. Atunci, trupa lui Dan Petrescu a fost eliminată de Sevilla, viitoarea câştigătoare a trofeului Europa League, după două partide încheiate la egalitate. Stagiunea trecută, România a adunat 5,875 puncte, fiind peste Turcia şi Rusia şi la nivelul Austriei.
Anul trecut, punctele României au fost aduse cu precădere de CFR, care a obţinut de aproape 3 ori mai multe puncte decât FCSB (14 vs 5). Craiova a obţinut 3,5 puncte, iar Viitorul doar 1 punct. Ca atare, totalul s-a împărţit la câte echipe am trimis în competiţie, de aici şi media de sub 6 puncte.
Marea problemă în clasamentul coeficienţilor e reprezentată de stagiunile 2017-2018 şi 2018-2019, când ţara noastră a adunat doar 2.900, respectiv 2.375 puncte. Cum în calcule se iau rezultatele pe ultimii 5 ani, România e în prezent abia pe locul 25, cu 17,700 puncte, sub Bulgaria sau Israel.
Totuşi, chiar dacă performanţele CFR-ului nu se traduc imediat într-o urcare a ţării noastre în clasament, pentru că punctele se împart la toate reprezentatele, iar celelalte sunt mari dezamăgiri, clujenii pot beneficia de parcursul propriu foarte bun şi pe termen scurt. Astfel, dacă va câştiga iar titlul şi va evolua în preliminariile Champions League, trupa lui Petrescu ar putea fi cap de serie până în play-off-ul celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume. Să pătrundă în grupele Ligii va fi în continuare aproape imposibil, dar sunt şanse mari să ajungă din nou în grupele Europa League.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918611.png
Romanian Liga I
CFR Cluj riscă depunctarea din cauza unei datorii de 250.000 de €! Timpul e dușmanul ardelenilor
ACUM O ZI
Romanian Liga I
Galeria Rapidului, decizie radicală înaintea derby-ului cu CFR Cluj: "Peluza Nord nu va fi la meci!"
13/10/2021 LA 16:28