Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florian Wirtz, un nou meci uriaș înainte de 21 de ani! "M-a lăsat cu gura căscată. Face orice pe teren"

Cristian Mihală

Publicat 03/05/2024 la 08:53 GMT+3

Florian Wirtz a marcat din nou pentru Leverkusen, în semifinala Europa League, cu Roma, iar experții din Vest se înclină în fața performanțelor fabuloase ale tânărului care azi împlinește 21 de ani. Joe Cole, fostul mare mijlocaș englez, crede că fotbalistul lui Xabi Alonso nu e cu nimic mai prejos decât Bellingham sau Foden, tineri fotbaliști care au scris istorie în ultimii ani.

Feiert den Führungstreffer: Florian Wirtz

Credit imagine: SID

Bayer Leverkusen, care a câştigat recent titlul de campioană a Germaniei, a făcut un pas important către finala Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 2-0, joi seara, în deplasare.
În faţa a 64.073 de spectatori prezenţi pe Stadio Olimpico, echipa antrenată de Xabi Alonso s-a impus prin golurile marcate de Florian Wirtz (28) şi Robert Andrich (73). Bayer Leverkusen a ajuns acum la 47 de meciuri consecutive în acest sezon fără înfrângere (39 de victorii şi opt egaluri).

Florian Wirtz, la nivelul lui Bellingham sau Foden, jucători care se luptă pentru "Balonul de Aur"

Jucătorul meciului a fost fără îndoială Wirtz, care, pe lângă golul înscris, a orchestrat și alte acțiuni de atac ale "farmarciștilor". Puștiul cotat de oficialii lui Leverkusen la două miliarde de euro, i-a impresionat enorm și pe specialiștii britanici, Joe Cole, fostul mijlocaș al lui Chelsea și al naționalei Angliei, vorbind la superlativ despre tânărul care azi împlinește 21 de ani.
"Băiatul ăsta e incredibil. E al treilea meci al lui Leverkusen pe care îl văd sezonul ăsta şi de fiecare dată Wirtz m-a lăsat cu gura căscată. Are talent de sud-american, dar eficacitat de neamţ. Toţi vorbim de Bellingham, Palmer, Foden şi Musiala, dar acest băiat e la acelaşi nivel cu ei. Poate face orice pe teren, e fantastic la ce nivel este", a explicat Joe Cole, fostul mare mijlocaş al lui Chelsea, pentru Eurosport.
Florian Wirtz are 18 goluri şi 19 assisturi în acest sezon. Sunt cifre incredibile, de PlayStation | Owen Hargraves.
În cealaltă semifinală, Olympique Marseille şi Atalanta Bergamo au terminat nedecis, 1-1. Gianluca Scamacca a deschis scorul pentru oaspeţi (11), dar OM a egalat la scurt timp, prin congolezul Chancel Mbemba (20). Retururile celor două partide din "careul de aşi" vor avea loc săptămâna viitoare, în timp ce finala e programată pe 22 mai, la Dublin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo