Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVETEXT: Șahtior vs Basel și Wolves vs Sevilla, în sferturile UEFA Europa League (azi, ora 22:00)

Nicu Savin

Actualizat 11/08/2020 la 23:55 GMT+3

În această seară se dispută ultimele 2 partide din sferturile de finală ale UEFA Europa League: Wolves - Sevilla și Șahtior - FC Basel.

Astăzi se stabilesc ultimele 2 semifinaliste din Europa LEague

Credit imagine: SID

Șahtior - FC Basel 4-1

Final! Șahtior s-a calificat în semifinalele Europa League.
Min 90+2. GOOOOL FC Basel! Ricky van Wolfswinkel reușește golul de onoare pentru elvețieni, cu o reluare facilă din fața porții goale.
Min 88. GGOOOOL Șahtior! Dodo face 4-0, cu un șut violent la colțul lung.
Min 75. GOOOOOL Șahtior! Alan Patrick transformă lovitura de la 11 metri, iar formația din Ucraina este ca și calificată în semifinale.
Min 74. Penalty pentru Șahtior, după o intrare neregulamentară a lui Marchand în propriul careu.
Min 22. GOOOOOL Șahtior! Taison dublează avantajul ucrainienilor, după un contraatac fulgerător. Șutul lui Taison a fost deviat de Frei și l-a învins pe goalkeeper-ul lui Basel.
Min 2. GOOOOOL Șahtior! Ucrainienii au deschis scorul la prima acțiune a meciului. Marlos a trimis excelent din corner, iar Moraes a reluat cu capul în plasă.
Min 1. A început meciul!
Echipele de start:
  • Șahtior: Pyatov - Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko - Antonio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrick, Taison - Moraes
  • FC Basel: Nikolic - Widmer, Alderete, Van Der Werff, Petretta - Xhaka, Campo, Frei - Stocker, Arthur, Pululu

Wolves - Sevilla 0-1

Final! Sevilla s-a calificat în semifinalele Europa League.
Min 88. GOOOOOOL Sevilla! Ocampos reușește să înscrie cu o lovitură de cap, după o centrare expediată de Banega.
Min 13. Apără Bono! Portarul Sevillei i-a ghicit colțul lui Raul Jimenez și își ține echipa în joc.
Min 11. Penalty pentru Wolves! Diego Carlos l-a faultat în careu pe Adama Traore, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri.
Min 1. A început meciul!
Echipele de start:
  • Wolves: Patricio - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Vinagre - Traore, Jimenez
  • Sevilla: Bono - Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Jordan - Suso, En Nesyri, Ocampos
....
Preview
Manchester United a trecut greu de FC Copenhaga și ar putea întâlni în semifinale o altă echipă din Premier Laegue, dacă Wolverhampton va trece de Sevilla. În cealaltă semifinală, Inter va porni favorită contra învingătoarei dintre Șahtior și Basel.
Youssef En-Nesyri (links) und Jules Kounde (rechts) | FC Sevilla

Sevilla-Wolverhampton

Andaluzii sunt specialiștii acestei competiții și pornesc favoriți în fața "lupilor" în meciul din această seară, care se va juca pe Schauinsland-Reisen-Arena (stadionul lui FC Duisburg, echipă din liga a 3-a germană).
Wolverhampton a ajuns în sferturi după ce a trecut de campiona Greciei, Olimpiakos (1-1 la Pireu și 1-0 pe Molineux), și visează la un duel cu Manchester United în semifinale. "Lupii" au avut un sezon foarte bun în Premier League, la un moment dat fiind în postura de a ocupa chiar un loc de Champions League.
Finalul de sezon nu a fost însă cel mai strălucit pentru echipa lui Nunio Espirito Santo, care a terminat în final pe locul 7, în afara locurilor de cupă europeană, dar formatul inedit din acest an din Europa League o poate trasforma pe Wolves într-o mare surpriză și pe plan european.
De cealaltă parte, Sevilla a trecut de AS Roma în optimi (2-0), într-un meci disputat într-o singură manșă. Formația lui Lopetegui a avut și un final ecelent în La Liga, terminând pe locul 4, ceea ce le conferă un loc în grupele Champions League în sezonul viitor.
De altfel, Sevilla traversează o perioadă de expepție, andaluzii nemaicunoscând gustul înfrângerii de pe 9 februarie, atunci când pierdeau în campionat pe terenul celor de la Celta Vigo (scor 1-2). Atât forma bună în care se află, dar mai ales experiența din fazele finale ale cupelor europene, o trasformă pe Sevilla în favorită în disputa contra englezilor.
Schweiz: Positiver Coronatest beim FC Basel

Șahtior Donetsk-FC Basel

Șahtior Donetsk și FC Basel se vor duela în această seară pe Veltins Arena din Gelsenkirchen pentru un loc în careul de ași al competiției, acolo unde le așteaptă Internazionale Milano.
Șahtior a câștigat la o diferență uriașă campionatul intern și nu a avut probleme să treacă de Wolfsburg (2-1 în turul din martie și 3-0 în returul de săptămâna trecută) în optimile de finală ale Europa League pentru a ajunge la Final 8-ul din Germania.
Șahtior este neînvinsă din 15 martie și are un moral excelent înaintea meciului din această seară. Un mic dezavantaj al ucrainienilor ar putea fi lipsa meciurilor tari din ultima vreme, dar chiar și așa experiența mai mare în cupele europene îi face pe elevii lui Luis Castro favoriți de a ajunge în semifinale.
FC Basel a trecut tot de o formație din Germania în optimi (4-0 la general cu Eintracht) și încearcă printr-un parcurs bun în Europa League să șteargă cu buretele sezonul intern foarte modest, unde formația lui Marcel Koller a terminat abia pe locul 3, după Young Boys și St.Gallen.
Este a doua întâlnire a celor două echipe în cupele europene. Prima dată au dat piept în grupele Champions League în 2008, iar ucrainienii antrenați atunci de Mircea Lucescu s-au impus în ambele meciuri (2-1 la Basel și 5-0 la Donetsk). Acele victorii nu au fost suficiente atunci pentru o calificare în primăvara Champions League, dar Șahtior a terminat pe locul 3 în grupă și a jucat în Europa League, competiție pe care a câștigat-o în acel sezon după finala cu Werder Bremen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol