Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sevilla - Manchester United 2-1! Andaluzii se califică în finala Europa League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 17/08/2020 la 00:06 GMT+3

Sevilla s-a calificat în finala Europa League, după 2-1 cu Manchester United. "Diavolii" au condus, însă au fost încă o dată trădați de o apărare visătoare. Andaluzii, specialiști ai competiției, au fructificat la maximum oportunitățile create și așteaptă să își afle adversara din ultimul act. În a doua semifinală se întâlnesc, luni, Inter și Șahtior.

Sevilla s-a calificat în finala Europa League

Credit imagine: Getty Images

După ce în 2018 Sevilla o elimina pe United din optimile Ligii Campionilor, se părea că în această seară raportul de forțe va fi altul.
Bruno Fernandes, Martial, Greenwood și Rashford alcătuiesc un bloc ofensiv impresionant, însă Solskjaer continuă să aibă multe probleme în apărare. Acolo unde Maguire, jucătorul venit pe aproape 90 de milioane de euro de la Leicester, e veriga slabă.
United a intrat excelent în partidă și a punctat după un penalty obținut de Rashford și transformat de Bruno Fernandes și se părea că "diavolii" sunt în control total. A fost suficientă o gafă în apărare, pentru ca pasa excelentă a lui Reguillon să fie transformată în gol de Suso (26). Formația lui Solskjaer nu a acuzat șocul și a continuat să presteze un fotbal bun, în special în debutul celei de-a doua reprize. Buno, portarul andaluzilor, a fost în zi de grație însă, între minutele 49 și 53 el scoțând trei goluri ca și făcute la Martial, Rashford și Bruno Fernades.

Sevilla, mai proaspătă pe finalul partidei cu United

După o perioadă în care a fost în corzi, trupa lui Lopetegui a revenit în joc, iar pe final a fost mai proaspătă. Iar incisivitatea s-a transformat în golul calificării în minutul 78, când, după o nouă nesincronizare în apărarea englezilor, De Jong a adus golul victoriei.
Bruno Fernandes a fost din nou unul dintre cei mai buni jucători ai lui United. Mijlocașul portughez a ajuns la al 12-lea gol al sezonului pentru "diavoli", deși a venit pe Old Trafford abia în ianuarie. La asta a contribuit însă și faptul că trupa lui Solskjaer a primit în actuala stagiune, în toate competițiile, nu mai puțin de 22 de penalty-uri.
Sevilla a ajuns pentru a șasea oară în finala Europa League, câștigând trofeul de fiecare dată. Nicio altă formație nu a bifat mai mult de 4 prezențe în ultimul act al EL.

LIVE-TEXT Sevilla - Manchester United 2-1

Min 90+6 Sevilla se califică în finala Europa League și visează să cucerească pentru a 6-a oară trofeul. Specialista competiției a profitat la maximum de erorile apărării lui Solskjaer, deși United a evoluat în multe momente mai bine.
Min 87 Solskjaer îi trimite în luptă pe Mata di James, în locul lui Rashford și Williams. Lopetegui mută și el: Gudelj îi ia locul lui Jordan.
Min 87 Munir e avertizat și el.
Min 86 Maguire este avertizat pentru un fault din spate.
Min 84 United cere penalty după un presupus fault la Bruno Fernandes, dar VAR-ul indică faptul că nu a fost nimic neregulamentar.
Min 78 GOOOOOL Sevilla! Apărare visătoare a lui United, iar centrarea lui Navas e împinsă de De Jong în plasă. Lipsă de reacție incredibilă pentru apărătorii "diavolilor".
Min 74 Vazquez este introdus în locul lui Suso.
Min 73 După o perioadă în care United a dominat total, Sevilla iese la joc și e periculoasă în două rânduri. Andaluzii cer inclusiv un penalty la un presupus henț al lui Bruno Fernandes.
Min 67 Rashford este sancționat cu un cartonaș galben.
Min 55 Munir, jucătorul venit de la Barcelona, intră în locul lui Ocampos. De Jong e aruncat și el în joc în locul lui En-Nesyri.
Min 53 O nouă intervenție providențială a lui Bono, portarul Sevillei, în fața lui Rashford.
Min 52 Un-doi între Pogba și Martial, după o recuperare a vârfului, iar acesta ratează singur cu portarul.
Min 49 Sarabandă de ocazii la poarta Sevillei. Martial, în două rânduri, Rashford și Bruno Fernandes nu găsesc calea spre gol.
Min 47 Greenwood e la un pas de gol, dar goalkeeperul spaniolilor respinge fantastic.
Min 46 A început repriza secundă de la Koln.
Min 45+2 Final de primă repriză în Sevilla - Manchester United 1-1.
Min 39 En-Nesyri se resimte după un fault al lui Maguire. Pe bancă, cei doi antrenori au un dialog pe seama intrării atacantului Sevillei.
Min 33 Martial e aproape de gol, dar șutul său după o pasă a lui Pogba trece puțin peste transversală.
INFO: United a beneficat de al 22-lea penalty al sezonului, în toate competițiile. Nicio echipă din top 6 campionate din Europa nu a avut atâtea lovituri de la 11 metri în favoarea sa.
Min 26 GOOOOL Sevilla! Suso marchează după o fază colectivă de excepție a spaniolilor. Centrarea lui Reguillon e ideală, iar atacantul de bandă dreaptă al andaluzilor punctează din unghi.
Min 21 Diego Carlos e avertizat, după un fault la Martial.
Min 17 Williams vede primul cartonaș galben al meciului.
Min 14 Fred ratează o ocazie uriașă. După un balon recuperat de el, mingea ajunge la Bruno Fernandes, a cărui pasă perfectă e trimisă impreciz de mijlocașul lui United, din poziție ideală.
Min 9 GOOOOL United! Bruno Fernandes înscrie din penalty pentru "diavoli".
Min 1: A început partida de la Koln.
Echipele de start în Sevilla - Manchester United
Sevilla (4-3-3)
Bounou - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Fernando, Jordan, Banega - Suso, En-Nesyri, Ocampos
Manchester United (4-2-3-1)
De Gea - Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Williams - Fred, Pogba - Greenwood, B. Fernandes, Rashford - Martial

Preview Sevilla - Manchester United

Sevilla a ajuns în semifinale după o victorie la limită cu Wolves în sferturi în timp ce Manchester United a învins cu 1-0 pe FC Copenhaga după prelungiri.

Sevilla

Sevilla a devenit o obișnuită a succcesului în Europa League iar echipa spaniolă ar putea cuceri în acest an al șaselea astfel de trofeu. Unai Emery a adus trei dintre acestea între 2014 și 2016 însă Los Palaganas au avut un sezon demn de uitat anul trecut, fiind eliminați în 16-imi de Slavia Praga.
Totuși, echipa din La Liga vine la semifinala cu United cu un palmares recent impresionant: 19 meciuri fără înfrângere în toate competițiile iar echipa lui Lopetegui a înregistrat șapte victorii în ultimele opt meciuri.
Sevilla a avut de muncit în sfertul cu Wolves și cu siguranță penalty-ul ratat de Raul Jimenez a contat, dar în cele din urmă al 17-lea gol al sezonului pentru Lucas Ocampos din minutul 88 a fost decisiv.
Echipa lui Lopetegui are asigurată calificarea în Champions League pentru sezonul viitor în urma locului patru ocupat în La Liga, dar un trofeu la sfârșitul sezonului ar ajuta cu siguranță la încrederea echipei și ar cimenta în istoria renumele Sevillei drept echipa cea mai de succes din vremurile recente ale Europa League.

Manchester United

Și echipa lui Solskjaer și-a asigurat prezența în Champions League sezonul viitor, însă norvegianul își dorește cu siguranță un trofeu în primul său sezon complet pe Old Trafford. United are o singură înfrângere în ultimele 24 de meciuri, însă diavolii nu au impresionat în partidele recente cu LASK Linz și Copenhaga.
Bruno Fernandes a fost din nou eroul principal al lui United marcând din penalty în meciul cu Copenhaga, reușita sa fiind decisivă pentru calificarea echipei engleze. Astfel, după două partide în care nu au impresionat, diavolii vor să-și ia revanșa și să arate că pot repeta succesul de acum trei ani când au cucerit trofeul Europa League.
Acela rămâne cel mai recent trofeu al lui United iar dacă diavolii vor să revină la succesele din trecut, câștigarea Europa League în primul sezon al lui Solskjaer ar fi un început perfect. Dacă va trece de Sevilla, United va întâlni în finală Inter Milano sau Șahtior Donetsk pe 21 august.
Cel mai probabil la United se va întoarce Nemanja Matic la mijlocul terenului unde va juca alături de Paul Pogba. Fred va trece pe bancă iar Victor Lindelof îi va lua locul lui Eric Bailly în centrul apărării.
Fernandes, Greenwood, Martial și Rashford au marcat împreună 64 de goluri și au reușit 23 de assisturi în acest sezon iar dacă diavolii vor să câștige, jucătorii din ofensivă ar trebui să fie în formă maximă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo