Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, "One Man Show"! A debutat 2 jucători și a dat o replică fabuloasă despre golul lui Winks

Nicu Savin

Publicat 27/11/2020 la 11:20 GMT+2

Tottenham a avut un meci ușor împotriva lui Ludogorets, astfel că Jose Mourinho și-a permis să le ofere debutul la formația londoneză unor jucători tineri. Portughezul a surprins din nou la final, având o replică marcă înregistrată la finalul partidei, atunci când a fost întrebat despre golul fabulos marcat de Harry Winks.

Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham

Credit imagine: Getty Images

Tottenham a câștigat categoric, scor 4-0, întâlnirea cu Ludogorets din etapa a 4-a a grupelor Europa League, iar scorul i-a permis lui Jose Mourinho să le ofere debutul unor jucători foarte tineri.
În minutul 82, Portughezul a efectuat o modificare mai puțin obișnuită, înlocuind portarul. Joe Hart i-a lăsat locul lui Alfie Whiteman, un produs 100 % al lui Tottenham, care și-a marcat astfel debutul pentru echipa mare la 22 de ani.
Whiteman a jucat la mai toate selecționatele de juniori ale Angliei, participând chiar la Campionatul Mondial U17. Acesta este considerat a 4-a variantă de portar la Tottenham, după Hugo Lloris, Joe Hart și Brandon Austin, colegul său de generație, crescut de asemenea la Tottenham. Whiteman apără pentru echipa U23, iar debutul la prima echipă este un vis împlinit pentru el.
Tot în minutul 82 al meciului cu Ludogorets, la Tottenham a intrat Dane Scarlett în locul lui Lucas Moura. Scarlet a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist care joacă pentru londonezi într-un meci oficial, el având doar 16 ani și 248 de zile.

Replică fabuloasă a lui Mourinho despre golul lui Winks

Golurile lui Tottenham au fost marcate de Carlos Vinicius (min.16, 34), Harry Winks (min.63) și Lucas Moura (min.73). Dintre cele 4 reușite, cea a lui Harry Winks a fost una epocală. Mijlocașul a înscris cu un lob superb de la aproximativ 40 de metri, dar la final a recunoscut că nu a avut intenția să dea la poartă, ci să-i paseze lui Gareth Bale.
Întrebat la final despre reușita elevlui său, Jose Mourinho a avut o replică în stilu-i caracteristic: "Harry e prea modest. Când dai un asemenea gol, trebuie neapărat să spui că așa ai vrut."
Prin victoria de aseară, Tottenham a acumulat 9 puncte și mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura calificarea matematică în primăvara europeană. Formația lui Mourinho mai are de jucat cu LASK Linz în deplasare și cu Antwerp acasă. Până la meciul de la Linz, londonezii vor da piept cu Chelsea în etapa a 10-a din Premier League, duminică, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo