Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unai Emery a explicat de ce nu l-a inclus pe Mesut Ozil în lot pentru meciurile din Europa League

Irina Aldea

Actualizat 07/10/2019 la 18:08 GMT+3

Deși este cel mai bine plătit jucător din lotul lui Arsenal, cu un salariu anual de 20,400,000 de euro (392,263 de euro în fiecare săptămână), Mesut Ozil nu mai prinde echipa, o situație pe care fanii Tunarilor nu au primit-o cu foarte multă încântare, asta pentru că suporterii lui Arsenal au încă foarte multe așteptări de la mijlocașul german.

Mesut Özil, Unai Emery

Credit imagine: Getty Images

Mesut Ozil s-a transferat în 2013 la Arsenal de la Real Madrid pentru mai mult de 40 de milioane de lire sterline, devenind astfel cel mai mai scump fotbalist german din istorie. După mai multe luni de speculații privind viitorul lui la echipă, Ozil a semnat un nou contract cu Arsenal în februarie 2018, înțelegere care se prelungește până în vara anului 2021.

Care este situația actuală a lui Mesut Ozil la Arsenal

Mesut Ozil traversează o perioadă de totală incertitudine la Arsenal. Germanul nu a evoluat decât 142 de minute în ultimele șapte meciuri. El nu a fost în lot cu Liverpool, Frankfurt, Manchester United și Standard Liege, a stat pe bancă fără a fi folosit cu Tottenham și Aston Villa și a evoluat câte 71 de minute cu Watford și Forest. În Europa League, Unai Emery a luat hotărârea ca Ozil nici măcar să nu facă parte din lot.
Numărul aparițiilor lui Mesut Ozil a scăzut în mod gradual din 2015. Dacă în sezonul 2015/16 a avut 35 de apariții, germanul a scăzut la 33, apoi la 26, iar mai apoi la 24. În privința participării la fazele de gol, situația este asemănătoare, numărul lor a scăzut gradual. Dacă în 2015/16 a avut 25 de participări la fazele de gol ale lui Arsenal, în 2016/17 a avut 17, apoi 12, iar mai apoi 7.
Întrebat despre situația lui Ozil la club, Unai Emery a oferit un răspuns tăios: “Mă gândesc mereu înainte să fac lotul, să-i aleg pe cei mai buni jucători ai noștri la fiecare meci. Când am decis că nu ar trebui să fie în lot m-am gândit că alți jucători merită mai mult asta. El trebuie să continue să muncească. Mâine vom avea un antrenament cu jucătorii care nu au evoluat, iar duminică avem alt meci. Voi decide la fel. Obiectivul nostru este să câștigăm duminică acasă cu Bournemouth, iar apoi să ne menținem obiceiul la fiecare meci”, a spus Unai Emery după victoria Tunarilor cu 4-0 în fața belgienilor de la Standard Liege.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo