Articol scris de Romeo Ene
Villarreal a câştigat Europa League aseară, după o finală dramatică cu Manchester United, care a avut nevoie de lovituri de la 11m pentru a putea fi decisă. Au executat toţi jucătorii de câmp, însă diferenţa s-a făcut la penalty-ul bătut de portarul lui United, De Gea, care a fost apărat de Rulli.
Astfel, "diavolii" încheie al patrulea sezon consecutiv fără vreun trofeu, iar tehnicianul englezilor, Ole Gunnar Solskjaer, a recunoscut că echipa sa ’’nu s-a prezentat cum trebuie’’ în finala Europa League, disputată în Polonia. Moreno a deschis scorul în minutul 29, iar Cavani avea să aducă egalarea în minutul 55, finala urmând să fie decisă la loviturile de la 11m.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56

Solskjaer, resemnat: "Nu am jucat atât de bine"

Managerul norvegian al lui United s-a declarat dezamăgit de deznodământul finalei, afirmând că echipa sa nu a practicat cel mai bun fotbal: ’’Este puţin dezamăgitor, dar acesta este fotbalul. Uneori, un meci este decis de o lovitură de la 11m, iar asta face diferenţa dintre a câştiga şi a pierde. Trebuie să învăţăm din această experienţă, să nu ne lăsăm doborâţi de acest moment, ci să-l luăm ca atare, iar pe viitor să ne asigurăm că nu vom mai avea parte de aşa ceva. Nu ne-am prezentat cum trebuie, nu am jucat atât de bine pe cât putem. Am început bine, dar ei au înscris la singurul lor şut pe spaţiul porţii. Am fost dezamăgiţi să primim gol la o fază fixă. Acum nu este momentul să arătăm cu degetul spre ceea ce aş fi făcut altfel. Dar când termini un sezon fără câştigarea unui trofeu, nu ai făcut totul bine. Ne-am descurcat bine în acest sezon. Începutul a fost dificil. Nu am avut pre-sezon şi am pierdut trei din primele şase meciuri. Am tras tare în campionat, poate am ajuns mai aproape de vârf decât am crezut şi am ajuns într-o finală. Dar trebuie să câştigi finala pentru a face un sezon bun’’, a declarat Solskaer la BT Sport.
Înfrângerea lui United din finala Europa League cu Villarreal este echivalentă cu încheierea celui de-al patrulea sezon consecutiv fără trofeu, o perioadă neobişnuit de lungă fără succese pentru un club învăţat cu performanţa. Ultimul trofeu cucerit de United a fost Europa League, în sezonul 2016-17, atunci când au trecut de Ajax în finală. Deşi Manchester United a terminat pe locul 2 în Premier League, nu au reuşit să treacă de faza grupelor UEFA Champions League, aşadar au ajuns să evolueze în Europa League.
United a fost eliminată, de asemenea, în sferturile FA Cup, împotriva lui Leicester şi în semifinalele Cupei Angliei, împotriva lui Manchester City. Întrebat dacă acest sezon a reprezentat un succes, Solskjaer a răspuns scurt: "Nu".
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50
Fotbal
Morata, "subiect închis", Barcelona ratează şi planul "B". Ce super-fotbalist doresc acum catalanii
05/01/2022 LA 16:27