Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Backa Topola - FCSB 6-6. Roș-albaștrii merg mai departe în Europa League după un thriller în Serbia

Irina Aldea

Actualizat 18/09/2020 la 00:48 GMT+3

FCSB s-a calificat în turul 3 din Europa League după ce a învins la penalty-uri pe Backa Topolă, echipă din Serbia.

FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB s-a calificat în al treilea tur din Europa League după un meci cu adevărat nebun în Serbia. După 120 de minute, scorul a fost 6-6 iar echipa antrenată în mod normal de Toni Petrea și în această seară de Pintilii, a câștigat cu 5-4 la penalty-uri.
FCSB a fost condusă cu 2-0 în minutul 14 însă Dennis Man a dat semnalul revenirii 10 minute mai târziu când a redus din diferență. În minutul 43 cei de la Backa Topola au primt primul roșu și părea că misiunea românilor a devenit mult mai ușoară. Numai că a urmat o cascadă de goluri la ambele porți. FCSB a primit încă patru goluri, fiind în superioritate numerică. Trei dintre aceste goluri au venit imediat după ce echipa lui Toni Petrea a marcat, parcă trase la indigo.
Ducan a greșit la multe dintre golurile primite, însă tânărul de doar 19 ani s-a revanșat la penalty-uri și a scos decisiv pe final de meci un șut care ar fi putut aduce victoria gazdelor. Circumstanțele sunt atenuante pentru FCSB însă meciul cu Slovan Liberec din turul următor se anunță extrem de greu.

Backa Topola - FCSB 6-6 LIVETEXT

Min. 117. GOL BACKA TOPOLA! Tomanovic aduce egalarea pentru gazde. Pentru a șasea oară! Al patrulea gol primit de FCSB în superioritate numerică.
Min 107. GOOOL FCSB! Adi Petre marchează al șaselea gol al roș-albaștrilor.
Min 105. GOL BACKA TOPOLA! Incredibil. Pentru a treia oară în această seară, sârbii au marcat la faza imediat următoare. Este al treilea gol primit de FCSB în superioritate numerică, de această dată chiar cu doi oameni în plus.
Min 104. GOOOOOL FCSB! La prima fază după ce sârbii au rămas în 9 oameni, Dennis Man a șutat impecabil din marginea careului și a făcut hat-trick-ul! FCSB se află din nou la conducere.
Min 97. O intervenție extraordinară a lui Ducan scoate un gol ca și făcut. Sârbii par mai bine din punct de vedere fizic iar ritmul de joc al FCSB-ului este în scădere. Se simte și lipsa lui Florinel Coman.
Min 94. GOL BACKA TOPOLA! Sârbii egalează din nou la faza imediat următoare și meciul merge cel mai probabil în prelungiri.
min 93. GOOOOOOOOL FCSB!! Un autogol stupid al gazdelor aduce victoria pentru FCSB!
Min 72. Florinel Coman a părăsit terenul accidentat și astfel a fost irosită și ultima schimbare disponibilă pentru FCSB. A intrat în locul său tânărul de doar 20 de ani Ovidiu Horșia.
Min 63. GOOOOL FCSB! Dennis Man marchează din nou, din penalty de această dată și aduce o egalare bine meritată pentru roș-albaștri.
Min. 60. Cascadă de ocazii pentru FCSB! Echipa pregătită în acest meci de Pintilii atacă în valuri în aceste momente.
Min 51. GOL BACKA TOPOLA! La doar un minut distanță, Antonic profită de o greșeală a lui Ducan, care a ieșit complet greșit la o centrare și restabilește avantajul gazdelor.
Min. 50. GOOL FCSB! După o fază creată de Florinel Coman, Dennis Man aduce egalarea pentru roș-albaștri! Cartonașul roșu pare să-i fi demobilizat total pe sârbi.
Min 43. ROȘU PENTRU BACKA TOPALA! Ponjevic ia două cartonașe galbene în doar 10 minute și este eliminat.
Min 35. FCSB are cu siguranță mai multă posesie de la marcarea golului iar bucureștenii sunt echipa care controlează partida. Totuși, sârbii par la un contraatac bun distanță de marcarea unui nou gol.
Min 25. GOOOL FCSB! Florinel Coman a redus din diferență după o centrare excelentă a lui Crețu. Acesta ar putea fi golul care va readuce ehipa bucureșteană în joc.
Min 14. GOL BACK TOPOLA! Gazdele continuă dominarea și își dublează avantajul prin Duronjic!
Min 10. GOL BACKA TOPOLA! Sârbii au deschis scorul printr-o lovitură de cap a lui Milicevic!

Echipele de start

Backa Topola (4-4-2): Filipovic - Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic - Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic - Duronjic, Lukic
Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, PetrovicRezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic
Antrenor: Zoltan Sabo
FCSB (4-3-3): Ducan - Crețu, Simion, Briceag, Pantea - Moruțan, Perianu, Panțîru - Man, Buziuc, Fl. Coman
Rezerve: Ad. Petre, R. Ion, Horșia
Antrenor: Toni Petrea

Preview Backa Topola - FCSB

În această seară, de la ora 22.00, o echipă decimată de COVID-19 a FCSB întâlnește în Serbia echipa TSC Backa Topola, în turul doi preliminar al UEFA Europa League. Partida din această seară va avea loc pe Gradski Stadion Senta, fără spectatori. Dacă va trece de Backa Topola, FCSB se va duela în turul 3 preliminar al Europa League cu învingătoare din partia Riteriai (Lituania) - Slovan Liberec (Cehia). Echipa condusă de Mihai Pintilii și Bogdan Vintilă va avea o misiune extrem de grea în Serbia, mai ales în contextul numărului uriaș de infectări de la echipă.
Azi, cu doar câteva ore înaintea meciului, alți cinci jucători au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, nu mai puțin de 18 persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care 9 fotbaliști. Nici antrenorul Toni Petrea nu a scăpat fără să fi luat contact cu un pozitiv, astfel că s-a infectat și el. Astfel, lotul va fi condus în Serbia de Mihai Pintilii și Bogdan Argeș Vintilă. Inițial, FCSB pornea cu prima șansă în acest meci, însă cotele s-au modificat dramatic azi, cu doar câteva ore înainte de meci.

Backa Topola – FCSB | Situație ingrată pentru roș-albaștrii înaintea duelului din Serbia

FCSB se află în acest moment la limită în cee ace privește protocolul UEFA privind echipele la care se înregistrează mai multe cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor. Mai exact, potrivit protocolului UEFA, pentru a putea juca meciul cu Backa Topola, FCSB are nevoie de 13 jucători eligibili, printre care și un portar. În acest moment, roș-albaștrii au apți de joc 14 jucători.
În cazul în care FCSB încalcă acest protocol, atunci trupa lui Toni Petrea riscă să fie eliminată la masa verde din UEFA Europa League. Nu ar fi un caz fără precedent. Slovan Bratislava a fost eliminată la masa verde în acest sezon de UEFA Champions League, după ce a deplasat în Insulele Feroe un fizioterapeut depistat acolo cu noul coronavirus.
În primă fază, UEFA a decis amânarea partidei dintre Klaksvik, campioana din Feroe, și Slovan Bratislava. De pe 19 august, partida s-a mutat pe 21 august, iar toți jucătorii lui Slovan au fost testați. Conform legilor din Feroe, tot lotul slovacilor a intrat în carantină. După două zile, Slovan a trimis în Feroe un alt lot, format din juniori și rezerve, în ideea de a juca partida cu Klaksvik. Atunci, un alt test pozitiv a apărut și a făcut imposibilă disputarea partidei, iar campioana din Feroe a câștigat la masa verde cu 3-0.

Backa Topola – FCSB | Cine e adversara din această seară a roș-albaștrilor

La prima vedere, FCSB a avut șansă la tragerea la sorți pentru că va da peste o echipă care se află la prima participare în cupele europene. FK TSC Backa Topola a terminat pe locul 4 în ediția precedentă din campionatul Serbiei, unde a revenit în 2017. Totuși, în acest moment, sârbii pleacă cu prima șansă în meciul din această seară, în contextual dezastrului provocat de coronavirus în lotul FCSB-ului.
FK TSC Backa Topola s-a calificat în preliminariile Europa League, după ce a încheiat ediția precedentă de campionat pe locul 4. În turul 1 preliminar, FK TSC Backa Topola a trecut cu 2-0 în deplasare de moldovenii de la Petrocub.Din lotul echipei sârbe fac parte doar 2 străini, ambii din spațiul ex-iugoslav, un macedonean și un muntenegrean. Valoarea totală a lotului este de aproximativ 10 de milioane de euro, de 3 ori mai puțin față de FCSB.
Backa Topola este un oraș din Serbia unde locuiesc foartre mulți maghiari, iar guvernul de la Budapesta s-a implicat în susținerea echipei. Istoric, localitatea a fost inclusă în geografia Serbiei, iar până de curând a evoluat doar în eşaloanele inferioare. Însă odată cu o injecţie masivă de capital de 9,5 milioane de euro FK TSC Backa Topola a devenit o formație cu pretenții în Serbia, iar această calificare în cupele europene este rezultatul unei strategii bine construite.

Backa Topola – FCSB | Echipele probabile

Backa Topola
  • 1. Filipovici - 22. Kudrici, 2. Balaz, 18. Babici, 13. Ponjevici - 7. Tumbasevici, 6. Tomanovici - 10. Zec, 14. Banjac, 8. Milicevici - 27. Lukici
  • Rezerve: 23. Jorgici, 9. Siladji, 11. Dostanici, 12. Santrac, 16. Djurici, 17. Antonici, 19. Stanojev, 20. Duronjici, 30. Petrovici
  • Antrenor: Zoltan Sabo
FCSB
  • 12. Ducan, - 2. V. Crețu, 25. Perianu, 6. Briceag, 3. Panțâru - 11. Moruțan, 5. Simion 30. Horșia - 98. Man, 21. Buziuc, 7. Fl. Coman
  • Rezerve: 19. Ad. Petre, 24. R. Ion, 28. Pantea,
  • Antrenor: Toni Petrea
Alte detalii:
  • Stadion: Gradski, Senta
  • Arbitru: Dennis Higler / Asistenți: Charles Schaap, Jan de Vries (toți din Olanda)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol