Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată acum ierarhia coeficienților UEFA. Care este echipa din România clasată cel mai bine

Cosmin Cioboata

Actualizat 11/12/2020 la 07:51 GMT+2

CFR Cluj a fost eliminată dramatic din grupele UEFA Europa League, după înfrângerea de pe terenul lui Young Boys, scor 1-2, iar România a rămas fără echipă în primăvara europeană.

CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj s-a aflat la numai câteva minute de calificarea în "16-imile" Europa League. Campioana României a deschis scorul în minutul 84, prin Debeljuh, și se gândea deja la primăvara europeană.
Din păcate pentru trupa lui Edi Iordănescu, în minutul 90 a avut lov o fază controversată, în urma căreia Cristi Bălgrădean a fost eliminat, iar Young Boys a primit penalty. Portarul CFR-ului a boxat mingea din careu, apoi a "șters" cu pumnul capul unui adversar. Arbitrul Bastien a considerat că Bălgrădean a comis fault și a dictat lovitură de la 11 metri, spre nemulțumirea ardelenilor, care au contestat vehement decizia atât după fază, cât și la finalul meciului.
Nsame a transformat penalty-ul, deși Sandomierski, portarul introdus de urgență la CFR, a ghicit colțul. Toate speranțele CFR-ului s-au năruit în minutul 90+6, când Gaudino a marcat pentru Young Boys, după ce a scăpat împreună cu colegul Meschack pe contraatac, de la mijlocul terenului.
În urma rezultatului de aseară, CFR Cluj a încheiat pe locul 3 în grupa A din Europa League, în spatele lui AS Roma și Young Boys.

România, pe locul 25 în clasamentul coeficienților UEFA

România a rămas fără echipă în primăvara europeană. CFR Cluj n-a reușit să egaleze performanța din sezonul precedent, când reușea să se califice dintr-o grupă din care mai făceau parte Lazio, Celtic și Rennes.
CFR Cluj a fost singura echipă din țara noastră care a participat în grupele unei competiții europene și în această stagiune. La rândul lor, FCSB, Universitatea Craiova și FC Botoșani au început campania europeană în faza preliminariilor, însă n-au reușit să ajungă nici măcar până în playoff-ul uneia dintre cele două competiții intercontinentale.
În urma parcursului din acest sezon european, România a rămas pe locul 25 din punct de vedere al coeficientului țărilor, cu 18.200 de puncte. Clasamentul UEFA este condus de Spania (92.300 puncte), în timp ce podiumul este completat de Anglia (90.712 puncte) și Italia (72.295 puncte).

FCSB, echipă românească clasată cel mai bine în ierarhia coeficienților UEFA

Dintre echipele românești, FCSB stă cel mai bine în ierarhia coeficienților UEFA. Formația "roș-albastră" ocupă locul 67, cu 21.000 puncte, la egalitate cu LASK Linz, Feyenoord și Qarabag.
CFR Cluj, proaspăt eliminată din Europa League, se află abia pe locul 96, cu 16.500 de puncte. Următoarea echipă românească din clasamentul UEFA este Astra Giurgiu, aflată pe locul 137, cu 8.000 de puncte.
Ierarhia UEFA este condusă de Bayern Munchen, campioana en-titre din Champions League, cu 127.000 de puncte. Pe locul 2 se află Barcelona (121.000 puncte), iar pe poziția a 3-a este Juventus (118.000 puncte).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo