Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Villarreal – Arsenal 2-1 | Finalista Europa League se va decide în returul de pe Emirates

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/04/2021 la 00:06 GMT+3

Villarreal a învins-o pe Arsenal, scor 2-1, în cealaltă semifinală din Europa League, iar săptămâna viitoare vom afla cine va merge în marea finală de la Gdansk, de pe 26 mai.

Villarreal - Arsenal / Europa League

Credit imagine: Getty Images

articol de Romeo Ene
O partidă cu 2 reprize diametral opuse, dacă prima parte a fost controlată de spanioli, actul secund a aparţinut trupei pregătite de Mikel Arteta, care a reuşit să înscrie în deplasare.
Returul va avea loc peste o săptămână, în Anglia.

Villarreal – Arsenal | Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat

Partida a început foarte bine pentru Villarreal, care a deschis scorul la prima acţiune ofensivă, în minutul 5, prin Trigueros, cu un şut din interiorul careului după o fază construită de Chukwueze.
Arsenal nu a dat semne de revenire şi a primit cel de-al doilea gol în minutul 29, după un corner, Gerard Moreno a deviat pentru Raul Albiol, care nu a avut decât de îndeplinit o simplă formalitate. 2-0, iar lucrurile arătau foarte rău pentru ‘’tunari’’. De remarcat faptul că Unai Emery, tehnicianul ‘’submarinului galben’’, a fost înlocuit pe banca lui Arsenal chiar de actualul manager al englezilor, Mikel Arteta.
Emery este un specialist al Europa League, câştigând această competiţie de 3 ori consecutiv pe vremea când antrena Sevilla.
În minutul 34, Arsenal putea reintra în joc, după ce Foyth l-a faultat pe Nicolas Pepe în careu, iar arbitrul Soares Dias a acordat lovitură de la 11m. Totuşi, după intervenţia VAR, arbitrul a revăzut faza şi a anulat decizia din cauza unui henţ comis de vârful lui Arsenal înainte de intervenţia lui Foyth. 8 minute mai târziu, spaniolii puteau face 3-0, Moreno a scăpat singur cu Leno, a reuşit să-l dribleze pe portarul englezilor, însă şi-a prelungit foarte mult balonul care a ieşit în afara terenului.
Repriza a doua a început foarte rău pentru trupa lui Arteta, în minutul 57 Arsenal a rămas în 10 oameni, Dani Ceballos a văzut al doilea cartonaş galben după ce l-a călcat pe Dani Parejo. Villarreal a încercat să profite de omul în plus, iar în minutul 66, Moreno a ratat o ocazie imensă, singur cu Leno, care a respins în corner.
Chiar dacă a rămas în 10 oameni, Arsenal nu a renunţat şi a pus stăpânire, în mod surprinzător, pe joc, iar eforturile englezilor au fost răsplătite. Minutul 71 a adus un penalty obţinut de Saka, faultat de Trigueros, penalty transformat de Pepe cu un şut pe centrul porţii apărate de Rulli. 2-1, iar Arsenal s-a descurcat mult mai bine cu un om mai puţin pe teren. Mai mult decât atât, cu 13 minute înainte de final, Villarreal a rămas şi ea în 10 oameni, după ce Etienne Capoue a văzut al doilea cartonaş galben după o intrare la Saka, astfel egalitatea numerică a fost restabilită.
S-a terminat 2-1 pentru Villarreal, iar returul se anunţă a fi unul ‘’de foc’’ pe Emirates. Partida va avea loc peste o săptămână, iar câştigătoarea o va întâlni în finală, cel mai probabil, pe Manchester United, care s-a distrat cu AS Roma, scor 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo