Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, dublă de foc pentru grupele Europa League! Toate detaliile despre Steaua Roșie Belgrad

Razvan Circeag

Actualizat 11/08/2021 la 10:28 GMT+3

CFR Cluj și-a încheiat parcursul în Champions League. Campioana României a fost învinsă cu scorul general de 4-2 de Young Boys, urmând a evolua în continuare în play-off-ul Europa League, unde o va înfrunta pe Steaua Roșie Belgrad.

Red Star - Partizan

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj a fost învinsă marți seară seară în Elveția, încheindu-și parcursul în sezonul 2021/22 al Champions League. Echipa lui Marius Șumudică a pierdut cu scorul de 3-1 (4-2 la general) în fața celor de la Young Boys și a ratat calificarea în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
CFR rămâne singura echipa românească angrenată în cupele europene.
În continuare, CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League, unde se va duela cu Steaua Roșie Belgrad, care a fost eliminată din Champions League de Sheriff Tiraspol, scor general 1-2. Prima partidă se va disputa pe 19 august în Serbia, returul fiind programat pe 26 august, la Cluj.
În cazul unei eliminări și din Europa League, campioana României va juca în grupele Conference League – noua competiție înființată de UEFA.
5 milioane de euro ar fi primit echipa antrenată de Marius Șumudică dacă reușea să treacă de Young Boys. Acum, în cazul unei calificări în grupele Europa League, vor primi 3,6 milioane de euro. Dacă vor fi eliminați și merg în Conference League, primesc 2,9 milioane.
Seara de marți a fost neagră pentru toți românii care au jucat în preliminariile Champions League. Stanciu, Niță și Ianis Hagi au fost eliminați de asemenea.

Cine este Steaua Roșie Belgrad

Chiar dacă Steaua Roșie Belgrad a suferit o eliminare surprinzătoare după dubla cu Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova, CFR Cluj nu va avea deloc o misiune ușoară. Sârbii nu se află într-o formă tocmai slabă, în campionat sunt neînfrânți după primele patru etape. Ocupă doar locul 3 pentru că au remizat cu Vojvodina, iar Partizan Belgrad și Backa Topola au victorii pe linie.
Steaua Roșie Belgrad are un lot evaluat la 63 de milioane de euro, în timp ce CFR Cluj are un lot cotat la jumătate față de cel al sârbilor, 30 de milioane de euro.
Muntenegreanul Mirko Ivanic este văzut ca fiind cel mai valoros jucător al sârbilor, cu o cotă de 6.5 milioane de euro. Atacantul de 27 de ani a sosit în iarna lui 2019 la Steaua Roșie și a reușit până acum 29 de goluri și 22 de assist-uri. În total, a jucat 105 partide. Tot el a fost și golgheterul echipei în stagiunea trecută, cu 16 reușite, clasându-se pe locul 5 în topul marcatorilor din prima ligă sârbă.
Tottenham - Manchester City va fi duminică de la ora 18.30 la Eurosport 1
Trebuie menționat și că sârbii au o echipă care se descurcă foarte bine în atac și marchează mult. În sezonul încheiat anterior, au reușit să înscrie nu mai puțin de 114 goluri și au primit doar 20! Au avut cel mai bun atac și cea mai bună apărare din campionat. Ba mai mult, au bătut recordul european de puncte deţinut de Celtic Glasgow (106), stabilit în sezonul 2016/2017, cu 34 victorii şi patru remize. 108 puncte au acumulat cei de la Steaua Roșie.
Steaua Roșie și Partizan Belgrad sunt cele mai titrate și populare echipe din Serbia. Dar în ultimii ani, cei de la Steaua au dominat autoritar campionatul și au câștigat titlul 4 ani la rând.
Dejan Stankovic, fostul jucător al lui Inter Milano, este antrenorul viitoarei adversare a CFR-ului. Tehnicianul o pregătește din 2019 pe Steaua Roșie și totodată este prima echipă pe care o antrenează. Până acum și-a trecut în palmares 3 trofee: două titluri de campion al Serbiei și o cupă a Serbiei.

Cum s-a descurcat Steaua Roșie Belgrad în Europa

Din 2017, sârbii au avut o prezență constantă în competițiile europene. În 2018 și 2019 au participat în grupele Champions League – văzute doar ca un vis frumos în acest moment de echipele românești – și cea mai mare surpriză au produs-o când au bătut 2-0 Liverpool. Cormoranii au câștigat trofeul în acel an, 2019. În rest, nu au bifat performanțe notabile în Champions League, nivelul fiind mult prea ridicat, au terminat pe locul 4 mereu.
S-au duelat cu echipe precum PSG, Liverpool, Napoli, Bayern Munchen sau Tottenham. În afara de victoria cu Liverpool au mai bifat una singură cu Olympiacos.
În sezonul trecut au evoluat în grupele Europa League, de unde au reușit să se califice mai departe. Însă s-au oprit în 16-imi, după o dublă cu AC Milan, dar fără să fie înfrânți. Italienii s-au calificat grație regulii a golului în deplasare, care în acest an a fost eliminată de UEFA. Scorul general a fost 3-3.
În clasamentul UEFA ocupă locul 42, cu un coeficient de 33.500, peste echipe precum Beșiktaș, Braga sau TSKA Moscova. În comparație, CFR Cluj ocupă locul 99 cu 16.500, iar FCSB 71 cu 21.000.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo