Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a comentat Joan Laporta asaltul suporterilor nemți pe Camp Nou! Ce măsuri va lua Barcelona

Bianca Dumitru

Publicat 19/04/2022 la 14:46 GMT+3

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a comentat situația de săptămâna trecută, când circa 30.000 de suporteri ai lui Eintracht Frankfurt au fost prezenți în tribune pe Camp Nou, la meciul retur din sferturile de finală ale Europa League.

Joan Laporta (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Aproximativ 30.000 de fani ai celor de la Frankfurt au fost prezenți pe Camp Nou săptămâna trecută, la returul cu Barcelona din sferturile de finală ale Europa League, iar în multe momente ale partidei au creat impresia că Eintracht e gazdă.
Situația a făcut înconjurul lumii, imaginile de pe stadionul catalanilor viralizându-se pe rețelele de socializare, iar jurnaliștii din Spania au încercat să afle cum a fost posibil acest lucru, în condițiile în care nemții au primit doar 5.000 de bilete din partea clubului blaugrana.
Responsabili pentru situația nedorită au fost atât reprezentanții Barcelonei, cât și suporterii echipei lui Xavi care și-au vândut biletele celor de la Eintracht.
Astăzi, Joan Laporta a susținut o conferință de presă în care a explicat ce s-a întâmplat și ce măsuri se vor lua în cadrul clubului. Președintele catalanilor a anunțat că departamentul juridic al Barcelonei va acționa, urmând a colabora cu reprezentanții Poliției pentru ca suporterii și membrii socios să nu își mai poată vinde biletele în viitor.
"Nemții au încercat să cumpere bilete online și sistemul de control pe care îl avem nu i-a lăsat. Sistemul a fost depășit pentru că au căutat alte canale pentru a găsi biletele, apelând la agenți neoficiali cu reclame pe pagini web, grupuri organizate de revânzare...
Suntem foarte dezamăgiți, iar asta ne motivează să luăm măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai repete. Vom acționa cu maximă transparență. Vrem să eradicăm oamenii violenți de pe stadion. Trebuie să muncim pentru ca aceste grupuri organizate de revânzare de bilete să nu-și atingă obiectivele, pentru că sunt grupuri care generează situații violente.
Departamentul juridic al clubului are deja instrucțiuni pentru a lua măsurile care se cuvin în această privință. Urmează să colaborăm cu poliția pentru ca aceste grupuri de revânzare să nu poată acționa din nou.
Este grav ce s-a întâmplat. Nu înțelegem și nu acceptăm. Suntem la curent cu numărul de membri socios care au cumpărat bilete pentru a le vinde nemților, au fost în jur de 7.800. Avem o listă și vom acționa împotriva lor prin comisia de disciplină din cadrul clubului. Au cumpărat bilete la 22 de euro, cu o reducere de 50%, și le-au vândut", a spus Joan Laporta, citat de publicația catalană Sport.
Citește și:

Mesajul lui Joan Laporta pentru fanii Barcelonei

Președintele Barcelonei a confirmat că suma de bani încasată de club de pe urma vânzării biletelor la meciul cu Eintracht Frankfurt se ridică la 3,6 milioane de euro și a spus că este convins că, dacă atmosfera ar fi fost alta, echipa lui Xavi ar fi reușit să câștige și, implicit, să se califice în semifinalele Europa League.
În plus, Joan Laporta le-a transmis un mesaj suporterilor Barcelonei, pe care i-a invitat să fie alături de echipă la ultimele meciuri din actualul sezon.
"Avem nevoie de fani mai mult ca niciodată. Trebuie să vină să încurajeze echipa. Trebuie să muncim pentru a reveni în punctul în care eram acum trei meciuri. Dincolo de accidentările cu care ne confruntăm, antrenorul știe ce să facă pentru a-i motiva pe jucători.
Anul viitor vrem să jucăm în Champions League. Avem posibilități, suntem pe locul 2 cu un meci mai puțin disputat. Dacă am fi câștigat ieri, am fi luat o anumită distanță... Îi rugăm pe suporteri să vină pe stadion", a conchis Laporta.
Până la finalul stagiunii, Barcelona, ocupanta locului 2, le mai are de înfruntat pe Real Sociedad (în deplasare, pe 21 aprilie, de la ora 22:30), Mallorca (acasă), Betis (în deplasare), Celta Vigo (acasă), Getafe (în deplasare) și Villarreal (acasă), urmând a disputa în weekend-ul următor și restanța cu Rayo Vallecano, pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo