FC Barcelona a pierdut acasă cu Eintracht Frankfurt, scor 2-3, și a ratat astfel calificarea în semifinalele Europa League. Pe lângă eșecul din teren, clubul catalan s-a făcut de râs în fața întregii lumi din cauza la ceea ce s-a întâmplat în tribune.
În jur de 30.000 de fani ai germanilor au fost prezenți pe Camp Nou, lucru de neconceput pentru un club ca Barcelona. La meciul tur, cererea de bilete a suporterilor nemții a fost uriașă. Peste 300.000 de fani au vrut să vadă meciul din Germania pe viu, dar doar 50.000 au avut șansa. Astfel, cererea a fost imensă și pentru meciul de la Barcelona, mai ales că rezultatul era unul dătător de speranțe pentru o calificare istorică.
Mulți fani germani s-au deplasat în Catalunya fără a fi siguri că vor putea intra la meci, dar culmea, aproape toți au reușit. Cum a fost posibil un asemenea scenariu este greu de înțeles. Suporterii catalani au fost consternați să vadă atâția fani adverși lângă ei și unii au părăsit arena în semn de protest, iar oficialii au recunoscut că s-a comis o mare eroare și că se vor lua măsuri drastice.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
Citește și:

Fanii Barcelonei, vinovați în egală măsură cu șefii clubului pentru "invazia" germană de pe Camp Nou

Presa catalană a încercat să deslușească misterul situației fără precedent și a tras câteva concluzii. Conform Mundo Deportivo, doar 5000 de bilete au fost disponibile pentru suporterii lui Eintracht, care au fost distribuite de clubul german. Restul nemților prezenți pe Camp Nou s-au descurcat pe cont propriu, profitând de lispa de reacție a clubului catalan, dar și de nonșalanța fanilor Barcelonei.
Sursa citată notează că aproximativ 26.000 de abonați ai Barcelonei au anunțat din timp că nu vor merge la meci, astfel că locurile respective au fost scoase la vânzare. Catalanii s-au asigurat că biletele respective nu pot fi procurate on-line din Germania, orice tranzacție cu un card din această țară fiind blocată automat de sistemul de vânzare.
În aceste condiții, fanii lui Frankfurt au avut două posibilități de a-și procura bilete: fie cineva din Barcelona a cumpărat bilete în numele lor, fie le-au luat la suprapreț de la suporterii catalani care nu au dorit să meargă la meci. Astfel, vina pentru situația creată le aparține în bună măsură și suporterilor Barcelonei, care au încercat să câștige o anumită sumă de bani în acest context.
De altfel, FC Barcelona i-a îndemnat la începutul acestei săptămâni pe posesorii de abonamente care nu pot merge la meciurile din acest final de sezon să renunțe la locurile lor în avantajul clubului și nu pentru a face profit, dar o parte dintre ei nu au dat ascultare și astfel s-a ajuns la acest scenariu nedorit.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
20/05/2022 LA 13:46
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40