Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost titulari în primul meci disputat de Galatasaray în grupele Europa League. Turcii au câștigat cu 1-0 în fața lui Lazio, după un autogol al portarului italienilor, la capătul unei faze care a început de la Moruțan, care a centrat în careu cu câteva secunde înainte ca mingea să ajungă în poartă.
Alexandru Cicâldău a avut, la rândul său, o prestație bună, reușind să trimită patru şuturi spre poarta lui Strakosha. După meci, cei doi români au primit note foarte bune de la jurnaliștii italieni. Cei de la TuttoMercatoWeb i-au notat cu 6,5 pe foștii jucători de la FCSB și Universitatea Craiova, acestea fiind cele mai mari note acordate celor de la Galatasaray.
"Moruțan a fost capabil să pună o presiune constantă asupra întregii apărări a lui Lazio. Prima dată a lovit bara transversală a lui Strakosha, care era bătut, iar apoi a pus mingea în careu la faza în care portarul biancocelestilor a făcut eroarea decisivă.
Turkish Süper Lig
Moruțan, elogiat în presa turcă, după un nou meci perfect! Terim ar vrea ca românul să fie mai șiret
ACUM O ZI
Cicâldău are capacitatea de a fi mereu găsit la locul și momentul potrivit. I-a lipsit doar golul pentru o prestație extraordinară, dar Strakosha a fost cel care s-a opus, iar apoi i-au lipsit câțiva centimetri", au scris italienii despre cei doi români de la Galatasaray.
În schimb cei de la Calcio Mercato le-au dat note mai mici. Olimpiu Moruțan a fost notat cu 6, italienii considerând că prestația sa a fost suficientă, în timp ce Cicâldău a primit 5,5, jurnaliștii scriind că fostul jucător al oltenilor a fost rareori periculos la poarta lui Lazio.

Concluziile lui Fatih Terim după victoria lui Galatasaray

După meciul cu Lazio, Fatih Terim, antrenorul lui Galatasaray, s-a declarat extrem de mulțumit de prestația formației sale. Turcii nu i-au dat nicio șansă lui Lazio, care a avut destul de puține ocazii clare la poarta lui Mulsera.
"Ne-am analizat bine adversarul. Lazio e o echipă foarte puternică, o formație căreia îi place să pună presiune, dar nu le-am permis. Știam că nu vom avea sorți de izbândă dacă ne vom cantona în propria jumătate, așa că am ales să fim noi cei care pun presiune.
Am început puțin mai slab, dar am echilibrat jocul și am avansat treptat spre poarta adversă. Pot spune că am văzut o echipă Galatasaray foarte bună timp de o oră. Am folosit foarte bine flancurile, am ținut echipa scurtă", a explicat Fatih Terim, citat de Hurryet.
Turkish Süper Lig
Moruțan, încântător în Turcia! "E magicianul echipei!" Trei victorii consecutive pentru Galatasaray
IERI LA 15:38
Fotbal
Cum arată topul celor mai valoroși 10 fotbaliști români! Poziții mai bune pentru Moruțan și Cicâldău
15/10/2021 LA 05:00