Mijlocaşul român Olimpiu Moruţan a fost decisiv pentru victoria reuşită de Galatasaray cu Lazio Roma, 1-0, joi seara, la Istanbul, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League. Moruţan a trimis centrarea din care s-a deschis scorul, Lazzari deviind balonul, care a fost trimis în plasă de portarul Thomas Strakosha, în încercarea sa de a respinge (67).
Fotbalistul adus de la FCSB a avut şi o bară, în min. 23. El a fost înlocuit cu Feghouli în min. 85. Alexandru Cicâldău a trimis, la rândul său, patru şuturi spre poarta lui Strakosha (7 - peste, 55 - blocat, 62 - pe lângă, 72 - respinsă de portar). Internaţionalul român a fost schimbat în min. 90+1 cu Christian Luyindama.
După meci, Fatih Terim, antrenorul grupării cim-bom, s-a declarat extrem de mulțumit de prestația formației sale. Galata nu i-a dat nicio șansă lui Lazio, care a avut destul de puține ocazii clare la poarta lui Mulsera.
Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după meciurile naționalelor din luna septembrie? Rezultate și aspirații care contrazic
28/09/2022 LA 08:21
"Ne-am analizat bine adversarul. Lazio e o echipă foarte puternică, o formație căreia îi place să pună presiune, dar nu le-am permis. Știam că nu vom avea sorți de izbândă dacă ne vom cantona în propria jumătate, așa că am ales să fim noi cei care pun presiune. Am început puțin mai slab, dar am echilibrat jocul și am avansat treptat spre poarta adversă. Pot spune că am văzut o echipă Galatasaray foarte bună timp de o oră. Am folosit foarte bine flancurile, am ținut echipa scurtă", a explicat Fatih Terim, citat de Hurryet.

Lipsa de experiență, handicapul lui Galatasaray

În celălalt meci al grupei, Lokomotiv Moscova a remizat cu Olympique Marseille, 1-1. Galatasaray e, așadar, liderul grupei, dar Terim atrage atenția că grupa e foarte dificilă, iar de calificare nici nu poate fi vorba încă, mai ales că formația din Istanbul are mulți jucători care nu au evoluat la un asemenea nivel.
"Nu este ușor pentru acești băieți să joace împotriva lui Lazio, mulți nu au experiență. Dar astfel de partide te călesc. Este excelent să începem cu 3 puncte într-o grupă atât de grea, am terminat în frunte după prima etapă, dar nu ne va fi ușor. Meciul de la Marseille va fi greu, la Moscova va fi la fel de dificil și nici acasă nu ne așteaptă dueluri la îndemână", a mai spus cel poreclit "Împăratul", pentru ca apoi, întrebat dacă Moruțan sau Cicâldău l-au nemulțumit pe final, din moment ce i-a înlocuit, să spună: "Schimbările efectuate au fost pentru a proteja rezultatul și jucătorii".
CITEȘTE ȘI:
MBAPPE L-A EVITAT CÂT A PUTUT PE MESSI. CIFRELE INCREDIBILE PREZENTATE DE L'EQUIPE
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
Liga Națiunilor UEFA
Pe cine va paria Edi Iordănescu între buturile naționalei? Analiză comparativă a celor trei variante
23/09/2022 LA 05:56