Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Xavi după ce Araujo a decis să semneze un nou contract cu Barcelona! "Sunt încântat de el"

Bianca Dumitru

Actualizat 06/04/2022 la 21:29 GMT+3

Barcelona a ajuns la un acord cu Ronald Araujo pentru prelungirea contractului său până în 2026. Xavi s-a arătat foarte încântat de decizia fundașului uruguayan, pe care l-a lăudat înaintea duelului din Europa League cu Eintracht Frankfurt.

Xavi y Ronald Araujo (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a încercat în ultimele luni să ajungă la un acord cu fundașul Ronald Araujo, jucător pe care Xavi îl consideră o piesă esențială pentru viitorul echipei. Fotbalistul de 23 de ani mai avea contract cu catalanii doar până în 2023, iar pe fondul negocierilor care au durat o perioadă lungă de timp au apărut zvonuri că ar putea pleca, pe urmele sale aflându-se, printre altele, Real Madrid.
Oficialii clubului blaugrana au depus eforturi constante pentru a-l convinge să rămână, iar în cele din urmă au reușit. Conform jurnaliștilor de la Marca, Araujo va semna în perioada următoare un nou contract, valabil până în 2026.
Salariul său va fi cuprins între 3 și 4 milioane de euro, uruguayanul urmând a avea în noua înțelegere o clauză de reziliere de un miliard de euro, la fel ca Ansu Fati și Pedri.
După anunțul privind decizia lui Araujo de a continua la Barcelona, Xavi s-a arătat încântat de această reușită a catalanilor, fiind convins că fotbalistul va continua să crească în tricoul blaugrana.
Citește și:

"A luat cea mai bună decizie!"

La conferința de presă dinaintea partidei cu Eintracht Frankfurt, din sferturile de finală ale Europa League, antrenorul catalanilor l-a lăudat pe Ronald Araujo pentru progresul său și pentru implicarea sa în echipă.
"Pentru noi este o garanție că putem conta pe el. Barcelona are fundaș central pentru încă 10 ani sau mai mult. Araujo se îmbunătățește constant. Cheia este la el. Este foarte fericit la Barcelona, iar eu sunt încântat de el.
Muncește din greu, se sacrifică și este o persoană grozavă. Decizia lui a fost să rămână la Barcelona și cred că a fost cea mai bună decizie", a declarat Xavi.
Meciul dintre Eintracht Frankfurt și Barcelona este programat joi seară, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo