FC Barcelona lucrează intens la campania de achiziții din vară, dar șefii clubului sunt apăsați și de negocierile cu o parte dintre actualii jucători care nu au contracte pe termen foarte lung. Principalii vizați în acest sens sunt Araujo și Gavi, dar se pare că în privința uruguayanului totul este rezolvat.
Fundașul de 23 de ani este legat de club doar până în 2023 și pe fondul prelungirii negocierilor pentru un nou contract au apărut zvonuri că ar putea pleca. Araujo este considerat de Xavi o piesă esențială pentru viitorul echipei și oficialii clubului au depus eforturi constante pentru a-l convinge să rămână, iar în cele din urmă au reușit.
Conform Marca, Araujo va semna curând un nou contract, valabil până în 2026. Salariul său va fi cuprins între 3 și 4 milioane de €. De asemenea, Araujo va avea o clauză de reziliere de un miliard de €, la fel ca Ansu fati sau Pedri.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Citește și:

Ronald Araujo, parte din reconstrucția Barcelonei

Încă din perioada în care Ronald Koeman era pe bancă, Araujo a început să devină un jucător de bază la Barcelona. Acesta lucru a fost accentuat și mai mult odată cu venirea lui Xavi, iar prelungirea contractului îi aduce un plus de liniște tehnicianului catalanilor.
Barcelona a avut serioase probleme la nivel de fundași centrali în ultimii ani. Gerard Pique nu a mai avut aceleași evoluții odată cu înaintarea în vârstă, iar Lenglet și Umtiti s-au dovedit a fi transferuri ratate.
Tinerii Oscar Mingueza și Eric Garcia, readus de catalani de la Manchester City, ar putea forma alături de Araujo cuplul de fundași centrali pe viitor. Trebuie amintit că Barcelona a perfectat deja și transferul lui Christensen, astfel că la echipa lui Xavi va fi o concurență serioasă pentru un loc de titular în centrul defensivei.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00