A trecut aproape o lună de când jurnaliștii din Spania au anunțat că oficialii Barcelonei poartă negocieri avansate cu reprezentanții lui Ronald Araujo. Cu toate astea, fundașul uruguayan nu a semnat încă nicio prelungire a înțelegerii sale cu catalanii.
Fotbalistul, care este dorit, printre altele, și de Real Madrid sau Manchester City, pune în continuare presiune în ceea ce privește partea economică. Este unul dintre jucătorii cu cele mai mici salarii din lotul lui Xavi și, deși înțelege că echipa are probleme financiare, vrea ca șefii de pe Camp Nou să-l recompenseze așa cum merită pentru evoluțiile sale.
Conform Sport.es, apropiații fundașului au spus că Araujo își dorește să rămână la Barcelona, fiind dispus să renunțe la oferte mult mai interesante din punct de vedere financiar, dar nu vrea ca jucătorii doriți de catalani din vară (Andreas Christensen și Cesar Azpilicueta) să primească salarii mai mari decât el.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
În aceste condiții, potrivit sursei citate, în ultimele zile au fost observate câteva semnale care i-au făcut pe spanioli să se gândească la faptul că uruguayanul ia tot mai mult în considerare posibilitatea de a se despărți în curând de Barcelona. De pildă, Araujo a început să vorbească limba engleză din ce în ce mai bine, iar procesul de căutare a unei locuințe în Barcelona a fost încetinit.
Rămâne de văzut dacă șefii catalanilor vor fi dispuși să-i respecte solicitările sau dacă se vor orienta spre noi transferuri, lăsându-l pe uruguayanul de 22 de ani să își plănuiască un viitor departe de Camp Nou.
Citește și:

Ce propunere i-a făcut Barcelona lui Araujo

La începutul lunii februarie, jurnaliștii din Spania anunțau că, în ceea ce privește prelungirea înțelegerii fundașului uruguayan, mai sunt de pus la punct doar câteva detalii. Faptul că Araujo este dorit, printre altele, la Real Madrid și Manchester City, pune presiune pe catalani, care se văd obligați să facă un efort economic mai mare pentru a-l convinge să semneze.
Fotbalistul de 22 de ani a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River. În acest sezon, Ronald Araujo s-a remarcat drept unul dintre oamenii de bază din lotul Barcelonei, adunând 25 de apariții în tricoul catalanilor și reușind trei goluri și prestații foarte bune.
Oficialii de pe Camp Nou vor să se asigure de prezența uruguayanului în echipă pentru o perioadă lungă de timp, oferindu-i un contract pe 5 ani, respectiv până în vara anului 2027. Șefii Barcelonei consideră că Araujo este un jucător care s-a adaptat foarte bine stilului echipei blaugrana și de aceea este văzut drept o piesă cheie pentru viitorul clubului.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00