Ronald Araujo și Gavi sunt doi dintre cei mai râvniți jucători de la Barcelona. Atât fundașul, cât și mijlocașul se află în atenția mai multor cluburi importante din Europa, iar această situație îi neliniștește pe catalani, care încearcă în prezent să-i convingă să-și prelungească înțelegerile.
Potrivit jurnaliștilor publicației catalane Sports, oficialii de pe Camp Nou poartă negocieri avansate cu reprezentanții celor doi fotbaliști. În cazul lui Gavi, dorit de Jurgen Klopp la Liverpool, discuțiile sunt foarte aproape de a se finaliza.
Mijlocașul în vârstă de 17 ani a ajuns în echipa de seniori a catalani în vara anului trecut, semnând un contract valabil până în 2023, în care este prezentă o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. Conform sursei citate, dacă-și va prelungi înțelegerea, fotbalistul a convenit cu șefii Barcelonei să încaseze o primă reînnoire de două milioane de euro.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
IERI LA 07:40
În plus, cel mai probabil, în noul contract va fi stipulată o clauză de reziliere mai mare. Oficialii clubului blaugrana ar putea opta și în cazul lui la stabilirea unei clauze de 1 miliard de euro, așa cum s-a întâmplat cu Ansu Fati și Pedri, care și-au prelungit anul trecut înțelegerile cu Barcelona.
Citește și:

Cum decurg negocierile cu Ronald Araujo

În cazul fundașului uruguayan, mai sunt de pus la punct câteva detalii, iar faptul că Araujo este dorit, printre altele, la Real Madrid și Manchester City, pun presiune pe catalani care se văd obligați să facă un efort economic mai mare pentru a-l convinge să semneze.
Fotbalistul de 22 de ani a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River. În acest sezon, Ronald Araujo s-a remarcat drept unul dintre oamenii de bază din lotul Barcelonei, adunând 25 de apariții în tricoul catalanilor și reușind trei goluri și prestații foarte bune.
Oficialii de pe Camp Nou vor să se asigure de prezența celor doi fotbaliști în echipă pentru o perioadă lungă de timp, oferindu-le noi contracte pe 5 ani, respectiv până în vara anului 2027. Șefii Barcelonei consideră că atât Araujo, cât și Gavi sunt jucători care s-au adaptat foarte bine stilului echipei blaugrana și de aceea amândoi sunt văzuți drept piese cheie pentru viitorul clubului.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00