Ronald Araujo s-a remarcat în acest sezon drept unul dintre oamenii de bază din lotul Barcelonei. Fotbalistul de 22 de ani a adunat 24 de apariții în tricoul catalanilor, reușind două goluri și prestații foarte bune, care l-au dus în atenția mai multor cluburi importante.
După ce presa din Spania a scris despre interesul celor de la Real Madrid pentru Araujo, acum cei de la Sport.es notează că fundașul este dorit și de Pep Guardiola la Manchester City.
Antrenorul campioanei din Premier League ar fi foarte interesat de transferul uruguayanului, recent fiind văzut luând prânzul alături de agentul acestuia, Edmundo Kabchi. Jurnaliștii catalani scriu că cei doi ar fi discutat despre posibilitatea ca Araujo să ajungă pe Etihad.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 20 ORE
Fotbalistul de 22 de ani a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River. Contractul dintre cele două părți este valabil doar până în 2023, iar pericolul ca acesta să fie pierdut gratis este foarte mare, în condițiile în care negocierile pentru o prelungire decurg greu.
Dacă nu ajung la un acord cu Araujo până la finalul acestui sezon, cei de la Barcelona ar putea alege să-l transfere la vară pentru a încasa în schimbul lui o sumă importantă de bani. Rămâne, însă, de văzut dacă oficialii catalanilor vor reuși să-l convingă să semneze prelungirea înțelegerii, oferindu-i ceea ce își dorește.
Citește și:

Araujo, dorit și de Real Madrid

Real Madrid și Barcelona au una dintre cele mai mari rivalități din fotbalul mondial. De la celebra mutare a lui Figo de pe Camp Nou pe Bernabeu, în 2000, niciun jucător nu a mai făcut obiectul unui transfer pe această axă.
Presa iberică a anunțat, însă, la jumătatea lunii ianuarie că o nouă "trădare" istorică se întrevede la orizont. Conform jurnaliștilor de la Sport.es, Florentino Perez are în vedere transferul lui Ronald Araujo, un fotbalist care este deja o piesă importantă în angrenajul Barcelonei.
Uruguayanul a fost pe radarul lui Real Madrid și înainte de a ajunge la Barcelona, dar catalanii au câștigat atunci bătălia pentru fundaș. O mutarea gratis a lui Araujo pe Bernabeu ar fi o lovitură cruntă pentru catalani atât din punct de vedere sportiv, dar mai ales al imaginii.
Barcelona a reușit în ultimele luni să semneze noi acorduri cu fotbaliști de mare viitor, precum Ansu Fati sau Pedri, dar Araujo nu a putut fi convins deocamdată. Primii doi sunt legați sufletește de clubul catalan, fiind crescuți în La Masia, însă uruguayanul nu este "un om de casă", care să aibă vreo problemă de a juca pentru eterna rivală.
De-a lungul carierei, Ronald Araujo, cotat de site-ul transfermarkt.com la 35 de milioane de euro, a mai evoluat pentru Rentistas și Boston River, în Uruguay.
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05