Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, pe urmele lui Gavi, puștiul "minune" al Barcelonei. Ce salariu îi oferă

Cristian Mihală

Actualizat 08/02/2022 la 12:25 GMT+2

Liverpool a pus ochii pe Gavi și vrea să profite de situația financiară modestă a catalanilor. Mijlocașul iberic mai are 18 luni de contract cu gruparea blaugrana, iar cormoranii iau în calcul pregătirea unei oferte pentru următoarea perioadă de mercato, cea din vară.

Gavi, FC Barcelona

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Andrei Nicolae
Trupa de pe Anfield este dispusă să îi ofere tânărului jucător care a impresionat la Barcelona un salariu de 3,5 milioane de euro pe an, potrivit celor de la El Nacional. Suma pregătită de conducerea lui Liverpool este de două ori mai mare decât salariul actual al lui Gavi. Jucătorul de 17 ani are la momentul actual o clauză de reziliere de aproximativ 50 de milioane de euro, pe care "catalanii" doresc să o mărească în cazul în care Gavi acceptă un nou contract.
CITEȘTE ȘI:

Gavi, gratis la Liverpool din ianuarie 2023?

"Cormoranii" pot activa clauza respectivă în această vară, dar pot aștepta și perioada de mercato de iarnă din ianuarie 2023, pentru a-l transfera gratis pe iberic. Barcelona știe că nu poate concura din punct de vedere financiar cu Liverpool, dar speră că îl poate ține pe Gavi în Peninsula Iberică. Gruparea blaugrana mizează pe loialitatea jucătorului crescut în La Masia, academia catalanilor.
Xavi vrea neapărat să îl păstreze pe mijlocaș, antrenorul fiind pregătit să construiască o adevărată dinastie cu ajutorul tinerilor veniți de la academie. Cu toate acestea, fosta legendă de pe Camp Nou este conștientă că vor exista numeroase cluburi mari din Europa care vor curta tinerii pregătiți de el. De aceea, prioritatea principală a Barcei este încheierea unui nou contract cu Gavi.
Puștiul Barcei are 26 de partide disputate în tricoul blaugrana în acest sezon, în care a înregistrat două goluri și trei pase decisive. Cel de-al doilea gol a fost marcat chiar în derby-ul disputat de catalani în fața celor de la Atletico Madrid în weekend, câștigat de trupa lui Xavi cu 4-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo