Sezonul precedent, Atletico Madrid a câștigat campionatul Spaniei după o pauză de 7 ani, reușind să profite de problemele financiare ale Barcelonei și de multiplele accidentări din lotul lui Real Madrid. După campania foarte bună de transferuri avută de Atletico vara trecută, Simeone aducându-i pe Wanda Metropolitano pe Rodrigo de Paul de la Udinese, Matheus Cunha de la Hertha Berlin, Antoine Griezmann de la Barcelona, cu toții ne-am așteptat ca echipa madrilenă să profite de perioada de reconstrucție a Barcelonei și a lui Real Madrid și să se bată la campionat și în actualul sezon.
Nici vorbă de așa ceva, iar în acest moment situația pare dramatică la clubul din capitala Spaniei. "Los colchoneros" sunt pe 5, la 17 puncte de lider și, deși Simeone nu pare să se gândească să plece, conducerea a început să gândească diferit. "Sunt încăpățânat. Am entuziasm și vreau să mă perfecționez", a explicat Cholo în urmă cu câteva zile.
Doar că jurnaliștii de la Corriere dello Sport au aflat că oficialii lui Atletico Madrid îi fac un marcaj din ce în ce mai strâns lui Simone Inzaghi, antrenorul lui Inter. Acesta va câștiga cel mai probabil titlul în Serie A și e văzut un antrenor care poate duce echipa rojiblanco la alt nivel. Simeone a fost mult timp captiv în tactica sa defensivă și, când apărarea nu a mai funcționat, nu a reușit să facă schimbările necesare. Inzaghi, pe de altă parte, e considerat un antrenor complet, care poate să facă echipa să joace spectaculos, dar care în egală măsură e interesat și de tactică.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
ACUM 20 ORE
CITEȘTE ȘI:
MANCHESTER UNITED ȘI MANCHESTER CITY, CLUBURILE CARE AU CHELTUIT CEI MAI MULȚI BANI ÎN ULTIMII 10 ANI!

Ajunge Simeone la Inter?

Interesant e că am putea să avem face de un "schimb" de antrenori între Inter și Atletico Madrid.
În trecut, antrenorul argentinian a declarat că-și dorește să o antreneze pe formația de pe Meazza, formația pentru care a evoluat pe vremea când era fotbalist. Dacă ne gândim la lipsa de competitivitate cu care Atletico s-a confruntat în ultimii ani în Liga Campionilor – 2016 fiind ultimul sezon în care Simeone a ajuns cu echipa madrilenă în finala Champions League – și la rezultatele slabe din actualul sezon de La Liga, poate ar fi mai bine pentru ambele părți ca argentinianul să pună capăt mandatului de la gruparea spaniolă, un mandat început în 2011, încununat cu câștigarea campionatului Spaniei în 2014 și 2021 și cu jucarea finalelor de Liga Campionilor în 2014 și 2016. Fotbalul defensiv propus de argentinian ar putea fi mult mai benefic unei echipe italienești și nu ar fi surprinzător ca Diego Simeone să devină în viitorul apropiat noul tehnician al lui Inter. Mai ales că nerazzurrii au dat cel mai bun randament în istoria recentă sub Mourinho și sub Conte, doi antrenori asemănători la stil cu "Cholo".
Trebuie spus că jurnaliștii sursei citate anterior mai notează că, dacă nu se va ajunge la un numitor comunc cu Simone Inzaghi, oficialii lui Atletico au și o variantă de rezervă: Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan. Acesta a reușit, cu bani puțini, să readucă "diavolul" în lupta la vârf în Serie A și e exponentul unui stil extrem de ofensiv. O schimbare necesară, poate, după peste un deceniu în care "los colchoneros" au fost prea interesați de apărare și rezultate.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32