Atletico Madrid este din nou campioana Spaniei. Echipa din capitala Spaniei a învins-o cu 2-1 pe Real Valladoid și a cucerit astfel titlul în La Liga pentru prima oară din 2014, acesta fiind al 11-lea titlu din istoria echipei.
Meciul nu a început deloc ideal pentru trupa lui Diego Simeone. Deși echipa de pe Wanda Metropolitano a avut controlul posesiei, Atletico nu a reușit să își creeze ocaziile necesare pentru a pune în pericol poarta gazdelor.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
În schimb, într-o primă repriză lipsită de un ritm de joc extraordinar, Real Valladoid a fost cea care a lovit decisiv. În urma unui corner al lui Atletico, Valladoid a pornit pe un contraatac perfect - rapid și precis - la finalul căruia Oscar Plano l-a executat pe Jan Oblak pentru a deschide scorul.
În paralel, situația de la Madrid era totuși una favorabilă lui Atletico. La scurt timp după ce Atletico a primit golul, Real i-a urmat exemplul și s-a văzut și ea condusă de Villarreal. Niciuna dintre echipe nu a forțat egalarea înainte de pauză și s-a intrat la cabine cu ambele formații din Madrid conduse.
În cele din urmă, deși meciul a continuat în același ritm, Luis Suarez a profitat de o greșeală a lui Guardiola de la Valladoid și nu a ezitat atunci când a rămas singur cu portarul advers, marcând golul decisiv al meciului.
Real Madrid a câștigat în cele din urmă cu 2-1 meciul cu Villarreal însă nu a mai contat având în vedere victoria lui Atletico.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59