Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United și Manchester City, cluburile care au cheltuit cei mai mulți bani în ultimii 10 ani!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 07/02/2022 la 22:42 GMT+2

Dintr-un studiu CIES Football Observatory, Premier League este campionatul unde se cheltuie cel mai mult și unde cluburile au suferit cele mai mari pierderi. Ligue 1, campionatul Franței, e la polul opus.

Raheem Sterling celebrates with teammates

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Cel mai recent studiu efectuat de cei de la Cies Football Observatory, a scos în evidență faptul că în Anglia se chetuie cei mai mulți bani pe transferuri. Cele două cluburi din Manchester, United și City, în această ordine, au cele mai mari pierderi, raportând aici doar veniturile din vânzarea de jucători și plățile făcute pentru cumpărarea de juvcători.
Manchester United are în ultimi 10 ani un deficit de peste un miliard de euro, mai exact 1,075 miliarde. United a cumpărat jucători de 1,545 miliarde și a vândut doar de 470 de milioane. City a cumpărat mai mult (1,699 miliarde), dar a și vândut mai mult (715 milioane).
În topul primelor 10 cluburi din lume care au suferit cele mai mari pierderi se mai află nume mari din Europa: PSG, Barcelona, Arsenal, Juventus Torino, AC Milan, Everton, Aston Villa și Chelsea.
Atletico Madrid, Real Madrid, AS Roma au pierderi mult mai mici, de până la 150 milioane de euro.

Lille, cea mai profitabilă echipă

La polul opus, la profituri realizate din vânzările de jucători, se află campioana Franței, Lille cu 349 milioane de euro. Pe locul 2 se află tot un club din Ligue 1, liga cea mai ”chibzuită”. Este vorba de Ol. Lyon, cu 247 milioane de euro. Genoa e clubul italian cu cel mai mare profit, 200 de milioane de euro.

Cum arată situația marilor cluburi din Europa

Premier League:
profit Premier League
La Liga:
profit La Liga
Serie A:
profit Serie A
Bundesliga:
profit Bundesliga
Ligue 1:
profit Ligue 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo