Barcelona s-a impus în fața lui Elche cu 3-2 după o evoluție fantastică a puștilor crescuți cu grijă în celebra academie La Masia. Ferran Jutgla (22 ani), Gavi (17 ani) și Nico (19 ani) au fost cei trei marcatori ai echipei lui Xavi, iar catalanii sunt în culmea fericirii. Succesul obținut cu greu în fața unui adversar arțăgos ca Elche înseamnă o probă de maturitare pentru "gradinița" lui Xavi.
Barcelona este doar pe 7 în La Liga, dar creșterea acestor copii este principalul obiectiv al sezonului pentru un club aflat în colaps financiar.
Citește și:
Liga
Xavi, despre jucătorul 'fundamental' pentru viitorul Barcelonei: "Facem și chetă pentru a-l semna"
20/12/2021 LA 18:51

Gavi, mai precoce decât Messi

Gavi a început fotbalul foarte târziu, la 11 ani! Acum, Gavi este al 15-lea marcator al Barcelonei în acest sezon și a reușit să termine meciul cu gol și pasă decisivă pentru Nico în minutul 85. La 17 ani și 135 de zile, Gavi a devenit al treilea cel mai tânăr marcator din istoria clubului și l-a depășit pe Messi din acest punct de vedere. Doar Ansu Fati (16 ani și 304 zile) și Bojan Krkic (17 ani și 53 de zile) au fost mai rapizi! Messi a înscris pentru prima dată pentru Barcelona la 17 ani și 331 de zile și a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului catalan.
Meciul cu Elche a fost al 21-lea în prima echipă a Barcelonei pentru Gavi care este considerat acum un titular incontestabil în opinia lui Xavi. Ziarele catalane au remarcat și un alt aspect mai puțin obișnuit. Gavi joacă de fiecare dată cu șireturile desfăcute. "Nu e destul de matur să știe să le lege" glumesc fanii!
Barcelona va încheia un an de coșmar cu o deplasare complicată. Xavi vrea să dea marea lovitură pe Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla într-o partidă restantă care este programată miercuri seara. Sevilla este singura echipă din La Liga care dovedește că poate ține pasul cu Real Madrid. Trupa lui Lopetegui a învins aseară cu 2-1 pe Atletico Madrid și este pe locul 2 în Spania, la 5 puncte de liderul Real Madrid.
Liga
Liverpool vrea să dea lovitura! Xavi, în pericol de a rămâne fără un jucător important
11/12/2021 LA 08:11
Premier League
Chelsea vrea să dea o super lovitură! Englezii, dispuși să 'fure' un star de la Barcelona
18/11/2021 LA 15:30