Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, îngenuncheată de Steaua Roșie Belgrad! Ardelenii, evoluție catastrofală în Serbia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/08/2021 la 00:02 GMT+3

CFR Cluj a suferit o înfrângere greu de digerat pe terenul celor de la Steaua Roșie Belgrad, în manșa tur a play-off-ului Europa League. Ardelenii au pierdut cu 4-0, iar speranțele de a accede în grupele celei de-a 2-a competiții europene sunt nule.

Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj (play-off Europa League)

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj a avut un meci de coșmar la Belgrad, pierzând practic aproape orice șansă de a se califica în grupele Europa League. Partida a început perfect pentru gazde, care au deschis scorul încă din minutul 5 prin Milan Pavkov, care a reluat cu capul în plasă o minge respinsă în față de Arlauskis.
Ardelenii au fost afectați de golul primit și cu greu au reușit să treacă de centrul terenului până în minutul 15. Ulterior, jucătorii lui Șumudică au echilibrat partida și chiar au avut câteva apariții periculoase în careul adversa, dar Petrila sau Ciobotariu au irosit șansele pe care le-au avut.
Pe fondul unei dominări teritoriale a ardelenilor s-a făcut 2-0, Katai marcând în minutul 38 după o minge așezată perfect cu pieptul de Pavkov.
În startul reprizei secunde CFR a avut încă o oportunitate de a reveni în joc, dar șutul lui Deac din lovitură liberă a trecut de puțin peste poartă. Din acel moment însă pe teren a fost o singură echipă, și aceea a fost Steaua Roșie Belgrad.
După câteva mari ocazii ratate, sârbii au făcut 3-0 în minutul 68, prin El Fardou Ben, care nu l-a iertat pe Arlauskis după ce a ajuns singur cu portarul lituanian în urma unei greșeli majore a lui Deac. Scorul a luat proporții în minutul 77, când Ivanic și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, reluând cu capul de lângă Camora după un corner bine bătut de Fardou Ben.
S-a terminat 4-0 pentru echipa lui Dejan Stankovic, iar CFR Cluj se pare că trebuie să se mulțumească cu grupele Conference League

Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj 4-0, LIVE TEXT

min.86: Denis Alibec are cea mai mai mare ocazie a CFR-ului, dar șutul său a zguduit bara transversală.
min.77: Gol Steaua Roșie! Ivanic majorează diferența cu o lovitură de cap în urma unui corner de pe partea stângă de atac a gazdelor. Apărarea CFR-ului a fost extrem de slabă în această seară și sârbii dau impresia că pot marca oricând doresc.
min.68: Gol Steaua Roșie! CFR Cluj este KO la Belgrad! El Fardou Ben a făcut 3-0, învingându-l cu sânge rece pe Arlauskis din poziție de una la unu cu portarul ardelenilor.
min.57: Sârbii sunt din nou periculoși în careul CFR-ului și numai o intervenție perfectă a lui Mario Camora a făcut ca scorul să rămână 2-0.
min.53: Pavkov reia cu capul din poziție ideală, dar Arlauskis este la post și reține cu siguranță.
min.50: Ciprian Deac execută bine o lovitură liberă de la marginea careului, dar șutul clujeanului trece puțin peste poartă.
Pauză la Belgrad! CFR este condusă cu 2-0, după o primă repriză în care gazdele și-au demonstrat superioritatea valorică. Ardelenii au avut câteva momente favorabile, dar trebuie să facă mai mult pentru a emite pretenții la calificare.
min.38: Gol Steaua Roșie! Pe fondul unui joc mai bun al CFR-ului, gazdele își dublează avantajul! Katai trimite fără speranță pentru Arlauskis din interiorul careului, după o minge întoarsă excelent cu pieptul de Pavkov.
min.30: CFR a echilibrat serios partida și are o posesie superioară în acest moment. Totuși, jucătorii lui Șumudică nu reușesc să pună serios la încercare apărarea adversă.
min.21: Ciobotariu are o bună șansă de a egala, dar Ciobotariu reia defectuos cu capul o centrare a lui Deac.
min.15: Petrila trimite primul șut pe poartă al ardelenilor, dar execuția atacantului nostru este moale și portarul gazdelor reține fără probleme.
min.10: CFR acuză din plin golul primit și nu reușește să echilibreze jocul, ieșind rar din propria jumătate de teren.
min.5: Gol Steaua Roșie Belgrad! Gazdele deschid scorul prin Milan Pavkov, care a reluat cu capul în plasă o minge respinsă în față de Arlauskis.
min.1: A început partida de la Belgrad.
Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj echipele de start
Steaua Roșie Belgrad: Borjan - Gobeljic, Drogovic, Degenek, Rodic - Kanga, Sanogo, Ivanic - Ben Nabouhane - Katai - Pavkov
Rezerve: Popovic, Gordic, Gajic, Babic, Pankov, Krsticic, Petrovic, Nikolic, Erakovic, Diony, Srnic, Krstovic
CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez - Deac, Omrani, Petrila - Debeljuh
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Graovac, Latovlevici, Susic, Costache, Tahiri, Hoban, Gussouma, Alibec, Itu
Știrea inițială
CFR Cluj a fost învinsă în Elveția săptămâna trecută, încheindu-și parcursul în sezonul 2021/22 al Champions League. Echipa lui Marius Șumudică a pierdut cu scorul de 3-1 (4-2 la general) în fața celor de la Young Boys și a ratat calificarea în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
CFR a rămas, însă, singura echipa românească angrenată în cupele europene. În continuare, campioana României va juca în play-off-ul Europa League, unde se va duela cu Steaua Roșie Belgrad, care a fost eliminată din Champions League de Sheriff Tiraspol, scor general 1-2. Prima partidă se dispută în această seară, în Serbia, returul fiind programat săptămâna viitoare, la Cluj.
În cazul unei eliminări și din Europa League, campioana României va juca în grupele Conference League – noua competiție înființată de UEFA.
5 milioane de euro ar fi primit echipa antrenată de Marius Șumudică dacă reușea să treacă de Young Boys. Acum, în cazul unei calificări în grupele Europa League, vor primi 3,6 milioane de euro. Dacă vor fi eliminați și merg în grupele Conference League, vor încasa 2,9 milioane de euro.

Cine este Steaua Roșie Belgrad

Chiar dacă Steaua Roșie Belgrad a suferit o eliminare surprinzătoare după dubla cu Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova, CFR Cluj nu va avea deloc o misiune ușoară. Sârbii nu se află într-o formă tocmai slabă, în campionat sunt neînfrânți după primele patru etape. Ocupă doar locul 3 pentru că au remizat cu Vojvodina, iar Partizan Belgrad și Backa Topola au victorii pe linie.
Steaua Roșie Belgrad are un lot evaluat la 63 de milioane de euro, în timp ce CFR Cluj are un lot cotat la jumătate față de cel al sârbilor, 30 de milioane de euro.
Muntenegreanul Mirko Ivanic este văzut ca fiind cel mai valoros jucător al sârbilor, cu o cotă de 6.5 milioane de euro. Atacantul de 27 de ani a sosit în iarna lui 2019 la Steaua Roșie și a reușit până acum 29 de goluri și 22 de assist-uri. În total, a jucat 105 partide. Tot el a fost și golgheterul echipei în stagiunea trecută, cu 16 reușite, clasându-se pe locul 5 în topul marcatorilor din prima ligă sârbă.
Trebuie menționat și că sârbii au o echipă care se descurcă foarte bine în atac și marchează mult. În sezonul încheiat anterior, au reușit să înscrie nu mai puțin de 114 goluri și au primit doar 20! Au avut cel mai bun atac și cea mai bună apărare din campionat. Ba mai mult, au bătut recordul european de puncte deţinut de Celtic Glasgow (106), stabilit în sezonul 2016/2017, cu 34 victorii şi patru remize. 108 puncte au acumulat cei de la Steaua Roșie.
Steaua Roșie și Partizan Belgrad sunt cele mai titrate și populare echipe din Serbia. Dar în ultimii ani, cei de la Steaua au dominat autoritar campionatul și au câștigat titlul 4 ani la rând.
Dejan Stankovic, fostul jucător al lui Inter Milano, este antrenorul viitoarei adversare a CFR-ului. Tehnicianul o pregătește din 2019 pe Steaua Roșie și totodată este prima echipă pe care o antrenează. Până acum și-a trecut în palmares 3 trofee: două titluri de campion al Serbiei și o cupă a Serbiei.

Cum s-a descurcat Steaua Roșie Belgrad în Europa

Din 2017, sârbii au avut o prezență constantă în competițiile europene. În 2018 și 2019 au participat în grupele Champions League – văzute doar ca un vis frumos în acest moment de echipele românești – și cea mai mare surpriză au produs-o când au bătut 2-0 Liverpool. Cormoranii au câștigat trofeul în acel an, 2019. În rest, nu au bifat performanțe notabile în Champions League, nivelul fiind mult prea ridicat, au terminat pe locul 4 mereu.
S-au duelat cu echipe precum PSG, Liverpool, Napoli, Bayern Munchen sau Tottenham. În afara de victoria cu Liverpool au mai bifat una singură cu Olympiacos.
În sezonul trecut au evoluat în grupele Europa League, de unde au reușit să se califice mai departe. Însă s-au oprit în 16-imi, după o dublă cu AC Milan, dar fără să fie înfrânți. Italienii s-au calificat grație regulii a golului în deplasare, care în acest an a fost eliminată de UEFA. Scorul general a fost 3-3.
În clasamentul UEFA ocupă locul 42, cu un coeficient de 33.500, peste echipe precum Beșiktaș, Braga sau TSKA Moscova. În comparație, CFR Cluj ocupă locul 99 cu 16.500, iar FCSB 71 cu 21.000.
Meciul dintre Steaua Roșie Belgrad și CFR Cluj este programat de la ora 22:00 și va fi transmis în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo